Hoppa till innehåll

7 februari publicerar Kompetensföretagen att samarbetet med  Akademikerförbundet SSR och den ideella organisation Nema Problemas mentorskapssamarbete för att hjälpa nyanlända akademiker till arbete kan fortsätta. Arbetsförmedlingen beviljade närmare en halv miljon kronor till detta mentorskapsprogram, som då kan fortsätta – och fördubblas.

7 februari träffar Kompetensföretagen riksdagsledamöter Peder Björk och Peter Hedberg, Socialdemokraterna.

8 februari fick förbundsdirektör Patrik Eidfelt en pratstund i Riksdagen med riksdagsledamot Oliver Rosengren (M), Arbetsmarknadsutskottet. Samtalet kom att handla om bemanningsbranschens utveckling till den viktiga motor på arbetsmarknaden som den är idag och vikten av att fortsätta reformera Arbetsförmedlingen.

10 februari tillkännages att Fredric Skälstad i april ska tillträda en nyinrättad roll som näringspolitisk chef på Kompetensföretagen för att förstärka förbundets näringspolitiska arbete.

13-15 februari deltar förhandlingschef Johan Huldt, Fredric Skälstad och dåvarande näringspolitisk expert Martina Elfgren Lilja i WEC:s möte för social dialog i Bryssel.

14 februari deltar Kompetensföretagens förhandlingschef Johan Huldt i Stockholms universitets seminarieserie Arbetsrätten i Europaperspektiv, i en del som behandlade risken för bemanningsbranschen kommer att påverkas negativt av en EU-dom om likabehandling.

16 februari lanseras Kompetensföretagens jubileumssida! Dels för det 30-årsjubileumum som rör avregleringen av arbetsförmedlingsmonopolet 1993, dels för 20-årdjubileumet för förbundet.

16 februari sammanträder auktorisationsnämnden.

21 februari kommer omsättningsstatistiken för fjärde kvartalet 2022, som visar på en positiv utveckling för branschen och därmed arbetsmarknaden.

23 februari sammanträder auktorisationsnämnden.

28 februari intervjuas ordförande Eva Domanders i Dagens Industri om offentlig upphandling av vård och hur branschen är en del av lösningen på god och säker vård till landets patienter.