Hoppa till innehåll

Nu stärker Kompetensföretagen upp sitt näringspolitiska arbete. I april tillträder Fredric Skälstad en nyinrättad tjänst som näringspolitisk chef. Hans uppdrag blir att utveckla och leda arbetet med att förbättra villkoren för företag inom bemanning, rekrytering och omställning. En ytterligare del i satsningen är att förbundet kommer rekrytera en näringspolitisk expert

– Vi gör en strategiskt viktig rekrytering för att säkra att Kompetensföretagens frågor hamnar högt på den politiska dagordningen. Det handlar inte minst om EU-frågorna som blir allt mer betydelsefulla för medlemsföretagen, säger Patrik Eidfelt, förbundsdirektör på Kompetensföretagen.

Fredric Skälstad är nationalekonom med bakgrund från Regeringskansliet och riksdagen. Senast kommer han från en tjänst som branschchef på Almega Utbildningsföretagen.

– Kompetensföretagen bygger någonting nytt och spännande. Det är självklart att tacka ja till att vara med och skapa rätt förutsättningar för en bransch som ger ett ovärderligt bidrag till Sveriges konkurrenskraft och varje år hjälper hundratusentals människor att hitta rätt på en snabbrörlig arbetsmarknad, säger Fredric Skälstad.