Hoppa till innehåll
grafik januari

Januari 2023

i januari deltar ordförande Eva Domanders i två intervjuer i SVT, tillika en i Sveriges Radio om vårdbemanningens bidrag till den offentliga sektorn, och upphandlingsexpert Stefan Holm intervjuas i Tv4. I januari tecknades även  huvudavtalet på alla våra avtalsområden som gäller sedan 1 januari 2023.

i januari deltar ordförande Eva Domanders i två intervjuer i SVT, tillika en i Sveriges Radio om vårdbemanningens bidrag till den offentliga sektorn, och upphandlingsexpert Stefan Holm intervjuas i Tv4. I januari tecknades även  huvudavtalet på alla våra avtalsområden som gäller sedan 1 januari 2023.

5 januari sammanfattas fjolårets mest populära nyheter på kompetensforetagen.se

11 januari träffar Kompetensföretagen statssekreterare Sofia Metelius.

20 januari publicerar DN en debattreplik av ordförande Eva Domanders och förbundsdirektör Patrik Eidfelt: Utan bemanningsbranschen skulle svensk sjukvård inte fungera.

24 januari träffar förbundsdirektör Patrik Eidfelt Socialdemokraternas Serkan Köse,  ledamot i arbetsmarknadsutskottet för där att lyfta relevansen av att bemannings-, rekryterings-, och omställningsföretag som effektiva jobbmotorer och hur vår bransch är bra på att ge många unga och många utrikesfödda sina första jobb.

24 januari var Kompetensföretagens dåvarande näringspolitiska expert Martina Elfgren vid Svenskt Näringslivs internseminarium om Arbetsförmedlingens reformering och framhöll bland annat vikten av att upprätthålla kvalitetskraven på leverantörerna med goda kontroller.

25 januari presenterar Kompetensföretagen resultat från en Demoskop-undersökning som visar att om inte möjligheten att jobba som vårdbemanningskonsult fanns skulle endast var tredje jobba för kommun eller region.

31 januari publicerar e-kuriren en debattartikel av ordförande Eva Domanders och förbundsdirektör Patrik Eidfelt: Regionens hyrstopp ger inte tryggare vård.