Hoppa till innehåll

I år har Kompetensföretagen kunnat presentera en Topp 50-lista över de medlemsföretag som har störst omsättning. Nu presenterar Kompetensföretagen ytterligare en nyhet baserad på den kvartalsvisa statistikinsamlingen; en topplista för rekryteringsföretag.

Sedan 2022 är det Demoskop som är leverantör av Kompetensföretagens omsättningsstatistik. Bytet av leverantör innebär bland annat att fler medlemmar kan rapportera in sin omsättning. En annan nyhet är att Kompetensföretagen nu kan presentera en topp 25-lista över rekryteringsföretagen.

De tre företag som ligger i toppen, Manpower, Academic Work och Randstad, står för närmare 40 procent av omsättningen. Övriga företag fördelar sig mellan andelar från Poolias 6.48 procent och sedan nedåt till plats 25. Topplistan utgår från inrapporterad omsättning för tredje kvartalet.