Kompetens­branschens kollektivavtal

Med hjälp av goda kollektivavtal skapas de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Kompetensföretagen tecknar kollektivavtal med tjänstemannaförbunden Akademikerförbunden, Unionen, Lärarförbundet, och Lärarnas Riksförbund. Med Sveriges Läkarförbund och Vårdförbundet tecknar vi vårdbemanningsavtal, och med samtliga förbund inom LO tecknas ett brett avtal för bemanningskonsulter.

Som medlem i Kompetensföretagen kan ditt företag omfattas av ett eller flera av branschens kollektivavtal. Detta styrs av vilken typ av medlemskap och verksamhet ditt företag har.

Mer om kollektivavtal

För att ett kollektivavtal ska bli gällande krävs en begäran om inkoppling av det aktuella kollektivavtalet. Detta görs antingen av företaget hos  Erika Fernström på Kompetensföretagens medlemsenhet, eller den fackliga parten. Kollektivavtal gäller för en begränsad period eller i vissa fall tillsvidare. När ett avtal är på väg att löpa ut och ska förhandlas om, börjar en avtalsrörelse. Vill du lära dig mer om hur avtalsrörelsen fungerar, kan du läsa på Almegas webbplats Avtalsrörelsen.nu. Där finns också en ordbok som förklarar de ibland krångliga orden och begreppen.

Vill du läsa nyheter och fakta som rör Kompetensföretagen i den senaste avtalsrörelsen? Det hittar du här.

Jourtelefon gällande kollektivavtal

Du som är medlem och inte får tag på dina kontaktpersoner kan kontakta Almegas jour.

08-762 69 90 Telefonjouren är öppen 8.30 – 17. Juni-augusti 8.30-16.

 

 

Kontaktperson