Hoppa till innehåll

Kompetensföretagen har för första gången delat ut priset Årets omställningscoach, till Gunilla Lundborg Engwall. Vi har intervjuat den överväldigade vinnaren för att få veta lite mer om henne. Gunilla pratar bland annat om det fina med att göra skillnad och få vara med och glädjas i andras utveckling mot nya mål. 

Först måste vi ta den klassiska sportfrågan. Hur känns det? 

– Det känns fantastiskt roligt, jag är mycket glad och överväldigad över priset 

Vad gör du på jobbet? 

– Jag möter människor i coachsamtal, när de står mitt emellan två jobb. Att avsluta ett jobb är början på något nytt som väntar. Jag har varje dag möjligheten att arbeta med människor, stödja, finna bra verktyg, motivera och se möjligheter för att de skall ta sig vidare till nya jobb eller studier.   

Hur länge har du jobbat som omställningscoach?  

– Jag har arbetat sedan 2008, alltså 15 år. 

Att göra skillnad och se potential i individers kunskap och kompetenser och att få vara med och glädjas när nya möjligheter leder till nya utmaningar.

Hur kommer det sig att du började jobba som omställningscoach? 

– Det var en tillfällighet, jag arbetade på Randstad som konsultchef och fick frågan från Randstad Risesmart om jag var intresserad av att arbeta som omställningscoach. Efter en rekryteringsprocess var det en självklarhet att börja arbeta som coach, att kunna se möjligheter, högt som lågt och att vara ett stöd för människor i förändring. Att göra skillnad och se potential i individers kunskap och kompetenser och att få vara med och glädjas när nya möjligheter leder till nya utmaningar.  

Skulle du rekommendera andra att jobba som omställningscoach? Varför? 

– Självklart skulle jag rekommendera andra! Tycker man om att arbeta med människor och ser deras kunskap och kompetens för att vidare stödja dem i sitt nästa steg, då är det ett bra alternativ att inta denna roll.   

Vad gör du när du inte jobbar? 

– Jag är en kreativ person som tycker om att skapa, jag ser en bild och vill gärna förverkliga den. Mitt yogarum är också mycket filtigt använt.  

Namn: Gunilla Lundborg Engwall 

Ålder: 56 

Bor: Svedala i Skåne 

Anställd hos: Randstad RiseSmart 

Aktuell med: Vinnare av Årets omställningscoach 2023