Hoppa till innehåll

Anton Björkegren är UX-designern och friluftsfantasten som sökte sig till Lernia efter att ha jobbat som publikredaktör hos ett massmedieföretag. På Antons nuvarande jobb arbetar han med kundsupport ur ett globalt perspektiv på ett teknikföretag, och maxar sina karriärmöjligheter.

-Jag lär mig grejer dagligen om olika produkter, men en inställning som jag har haft med mig sedan start är att ställa så många frågor som jag bara kan. Det finns så mycket kompetens här så det kan man bara tjäna på. Det går att fråga vem som helst om vad som helst. För mig som inte har en bakgrund i el eller teknik så är det väldigt viktigt.

Anton arbetar både i team och självständigt. Han beskriver att vissa problem tar längre tid att lösa då ändringar ofta måste gå genom olika led inom företaget. Det kan därför ta lång tid även vid små ändringar av arbetsprocesser. Samtidigt är det lätt att hamna i ett flow där att göra-listan betas av under dagen.

Det finns många möjliga vägar att gå och karriärmöjligheterna är inte inrutade eller begränsade

Eftersom Anton fortfarande känner sig ny på jobbet så menar han att ställa många frågor är nyckeln till att snabbt förstå verksamheten, produkterna han jobbar med och sitt eget jobb.

-Processen är inte alltid lätt, men det utmanar ens problemlösningsförmåga. Och det känns värdefullt att bocka av en lista i slutet av dagen och känna att man gjort ett produktivt arbete. Så hjälper det också att det är bra kollegor som jag kan bolla med och det är högt i tak på jobbet.

Maxar sina karriärmöjligheter

Anton ser fördelar med att jobba som konsult hos ett större företag. Det finns många möjliga vägar att gå och karriärmöjligheterna är inte inrutade eller begränsade.

-Jag skulle kunna tänka mig att i framtiden jobba mer med projektledning och människor, eller använda kunskaper från min UX-utbildning för att utveckla system så att de bli mer användarvänliga. Det skulle både öka effektiviteten och göra jobbet lättare och roligare.  

Utanför den digitala världen har Anton ett intresse av att vara ute i naturen. Förra året vandrade han i Alperna och i år lutar planerna mot att vandra i Sverige längs Höga Kusten.

-Det är frisk luft, man ser något annat än väggar och tak. Framför allt är det meditativt, särskilt om man är ute längre, sover i tält och lagar mat över öppen eld. Det är väldigt belönande och vardagsstressen rinner av en.

Namn: Anton Björkegren
Ålder: 28
Ort: Västerås
Konsultföretag: Lernia
Kundföretag: ABB
Tjänst: Customer Support Specialist
Gör helst på fritiden: Träffar vänner, tränar eller är ute på vandringstur