Hoppa till innehåll

Igår delades för första priset Årets konsultchef ut, till Sofia Nyberg. Vi har intervjuat den glada vinnaren för att få veta lite mer om henne. Sofias resa i branschen startade med en praktik hos Adecco 2017, där hon vartefter fått mer ansvar. 

Först måste vi ta den klassiska sportfrågan. Hur känns det? 

– Det känns fantastiskt, jag är otroligt glad och tacksam för detta! 

Vad gör du på jobbet? 

– Skulle säga att jag gör lite av allt som har med personalfrågor att göra, vilket också är tjusningen med jobbet. Rollen är otroligt bred och ingen dag är den andra lik, men den största delen av min tid läggs såklart på att ha kontakt med mina konsulter och kontaktpersoner på kundföretagen jag ansvarar för. Det kan exempelvis handla om medarbetarsamtal, introduktion för nya konsulter eller uppföljningsmöten med beställande chefer. Vissa dagar arbetar jag ute hos mina konsulter för att träffa dem på plats och andra dagar blir mer administrativa, vilket jag trivs väldigt bra med! 

Hur länge har du jobbat som konsultchef?  

– Sedan 2019.  

Efter mina studier fick jag möjlighet att fortsätta på Adecco på heltid och har successivt fått ta mer ansvar i rollen

Hur kommer det sig att du började jobba som konsultchef? 

– Jag började min resa i branschen 2017 när jag hade praktik hos Adecco. Då fick jag testa på alla möjliga arbetsuppgifter inom rekrytering och bemanning, och fastnade lite extra för konsultchefsrollen. Efter mina studier fick jag möjlighet att fortsätta på Adecco på heltid och har successivt fått ta mer ansvar i rollen, vilket jag är väldigt tacksam för idag.  

Vad är det bästa med att jobba som konsultchef? 

– Att följa konsulternas utveckling under sitt uppdrag och få stötta dem på vägen, men även att få vara delaktig i rekryteringen och få ynnesten att erbjuda personer ett arbete.  

Vad gör du när du inte jobbar? 

– Som nybliven husägare finns det alltid något projekt igång hemma. Annars spenderar jag mycket tid med sambon och familjen, tränar så mycket jag kan och spelar fotboll igen efter en tids uppehåll från lagidrotten. 

Namn: Sofia Nyberg  

Ålder: 28 år 

Bor: Malmö 

Anställd hos: Adecco  

Aktuell med: Vinnare av Årets konsultchef 2023