Hoppa till innehåll

Sedan två år tillbaka jobbar Johanna Milton som konsult hos Jovi inom produktion, lager, logistik och verkstad. Framöver siktar hon på att bli konsultchef.

Johanna var bara 6 år när hon första gången hjälpte sin pappa att packa och sortera tidningen Metro som skulle köras ut till olika platser i Göteborgsområdet. Hennes pappa såg att Johanna tyckte det var roligt och lät henne följa med fler gånger. Sedan dess har hon dragits till olika former av lagerarbete.

-Jag har jobbat med lite allt möjligt, men lager har alltid varit det jag brinner för. Framför allt för att man kan vara sig själv, det är en annan miljö och stressnivå än när jag jobbar som exempelvis montör. Då är det ett visst antal som ska hinnas med under tidspress. På lagret är det mer ett ständigt flöde av arbete. Det är ett självständigt arbete där jag trivs.

Bäst att vara sig själv

Som konsult hamnar Johanna ofta i nya sammanhang och grupper. Hon har själv lätt att komma in bra i en ny grupp, men berättar de som är nya inom branschen ibland kan vara lite osäkra.

Johanna var bara 6 år när hon första gången hjälpte sin pappa att packa och sortera

-Jag säger till dem att vara sig själva, att de andra kommer uppskatta en för den man är. Och då har det ofta gått bättre för dem att hitta rätt. Så beror det ju alltid på hur man är som person, om man tycker det är lätt eller inte. Men generellt så är mottagandet väldigt välkomnande när man kommer till ett nytt ställe.

Sikte på att bli konsultchef

På Jovi har Johanna en bra dialog med sina chefer, och hon säger att det är ett väldigt familjärt bemanningsföretag.

-Vi har en tät dialog och mina chefer känner mig och vet vilka jobb som passar mig bäst. Jag känner alltid att jag kan höra av mig till dem och mötas av förståelse. Det märks att de vill att alla anställda ska vilja kliva upp och gå till jobbet med en positiv känsla.

På Jovi har Johanna en bra dialog med sina chefer

Johanna trivs där hon är idag, men på några års sikt skulle hon gärna jobba som konsultchef hos Jovi.

-Jag vill visa på det jag själv upplevt, att bemanningsbranschen tar hand om sina anställda och ser till att de har en bra arbetsplats och en bra chef. Vi vill ju ha personal som är arbetsvilliga och sköter sina jobb bra. Det hänger ihop.

Dessutom påpekar Johanna att man lär sig mycket som konsult och får med sig många erfarenheter såväl som vänner och nya perspektiv.

Namn: Johanna Milton
Ålder: 26
Ort: Frölunda
Konsultföretag: Jovi  
Tjänst: Produktionsmedarbetare
Gör helst på fritiden: Umgås med mina gudbarn, mina vänner och min familj