Hoppa till innehåll

Kompetensföretagen har delat ut priset Årets rekryterare för första gången. Vi har intervjuat den överraskade vinnaren, Elsa Khan, för att få veta lite mer om henne. Vi fick bland annat veta att hon är en riktig raket i yrket– hon har jobbat som rekryterare under bara ett år!  

Först måste vi ta den klassiska sportfrågan. Hur känns det? 

-Det är svårt att ta in! Först och främst att ens blivit nominerad och gått vidare, men att man vann? Nej det är helt overkligt. Otroligt kul! 

Vad gör du på jobbet? 

– Oj, lite allt möjligt. Vissa dagar gäller det att hitta 40 ”färdiga” kandidater inom 72 timmar. Men andra dagar kan det också vara att kolla igenom videointervjuer, jaga in intyg och självklart ta en kopp kaffe och prata med kollegorna på kontoret. 

Jag har alltid tänkt att jag skulle in i HR-världen på ett eller annat sätt

Hur länge har du jobbat som rekryterare? 

– Jag började som nationell rekryterare juni 2022. 

Hur kommer det sig att du började jobba som rekryterare? 

– Jag har alltid tänkt att jag skulle in i HR-världen på ett eller annat sätt. Så jag sökte mig till en helt annan roll inom Adecco och efter två månader så fick jag chans att bli nationell rekryterare i mitt nuvarande team. Vilket jag är så glad över att jag får vara en del av! 

Vad är det bästa med att jobba som rekryterare? 

– Hmm… Det är faktiskt otroligt roligt och få göra kundbesök och se att ens dåvarande kandidat istället blivit en konsult med arbetskläderna på och representerar Adecco samt får jobba åt en av Sveriges största lastbilsleverantör.  

Vad gör du när du inte jobbar?  

– Ett klassiskt svar såsom träffar familj och vänner, tränar, målar lite canvas-tavlor kanske?  

Namn: Elsa Khan  

Ålder: 24  

Bor: Göteborg  

Anställd hos: Adecco  

Aktuell med: Vinnare av Årets rekryterare 2023