Hoppa till innehåll

Under Kompetensbranschens branschdag 12 oktober delades fem priser ut för att lyfta och hylla några landets stjärnor inom kompetensbranschen. Till Årets konsultchef utsågs 28- åriga Sofia Nyberg, Adecco

-Det känns fantastiskt, jag är otroligt glad och tacksam för detta, säger Sofia om priset.

Juryns motivering lyder:

Vår vinnare är en sann ambassadör för sin arbetsgivare. Hon har på ett strukturerat och kreativt sätt skapat nya lösningar för en av arbetsgivarens viktigaste kunder och visar i sitt ledarskap att hon ser konsultrelationen utifrån ett större perspektiv som inte avgränsas i en uppdragslängd.

Vinnaren kan också ta tuffa dialoger och beslut, utmana där det behövs och tänka att konsultens uppdrag är ett första steg i att bygga sin karriär.

Konsulterna å sin sida överöser vår vinnare med lovord. I vår vinnares närhet känner man sig sedd. Hen en förebild för hela branschen!

Priset delades ut på Glashuset på Djurgården, och bestod av plakett, diplom och blommor. Tillsammans med de andra vinnarna; Årets rekryterare, Årets omställningscoach, Årets konsult White Collar och Årets konsult Blue Collar skänker hon 10 000 kronor till Cancerfonden. Sofia Nybergs arbetsgivare får diplom.

Årets konsultchef en sann eldsjäl

-Sofia Nyberg är en eldsjäl som outtröttligt jobbar för att våra konsulter och samarbetspartners ska bli bättre – med hjälp av oss. Hennes driv och engagemang utvecklar oss och vår bransch. Jag är därför oerhört stolt över att just Sofia vunnit denna ärofyllda titel Årets konsultchef- Grattis Sofia och framför allt, välförtjänt, säger Michaela Forss, Head of Adecco Professionals Malmö som nominerade Sofia.

Det känns fantastiskt, jag är otroligt glad

Vinnaren utsågs i efter noggrann utvärdering av juryn, som utgjordes av Henrik Bäckström, direktör NIVA Helsingfors, tillika tidigare förbundsdirektör Bemanningsföretagen, Patrik Eidfelt, förbundsdirektör Kompetensföretagen, Ann Hallsenius, ansvarig kommunikation Almega, Göran Hägglund, ordförande auktorisationsnämnden, Fredric Skälstad, näringspolitisk chef Kompetensföretagen, Charlotta Stern, vd Ratio.

Namn: Sofia Nyberg

Ålder: 28

Bor: Malmö

Anställd hos: Adecco

Aktuell med: Vinnare av Årets konsultchef 2023