Hoppa till innehåll

Under Kompetensföretagens branschdag torsdag den 13 oktober delades priset Årets konsult ut för tredje gången. Genom priset vill Kompetensföretagen lyfta och hylla en av alla de fantastiska konsulter som varje dag hjälper kundföretag runt om i landet. Årets vinnare är Ayman Saado, konsult hos auktoriserade bemannings- och rekryteringsföretaget Tranpenad. Ayman Saado utmärker sig genom ett inspirerande driv, hjälpsamhet och vilja att såväl utvecklas som att vara en del av kundens utveckling.

– Jag är chockad, stolt och väldigt glad, det känns väldigt bra, säger Ayman Saado om att vinna titeln Årets konsult 2022.

Vinnaren utsågs i efter noggrann utvärdering av juryn, som utgjordes av styrelseordförande Eva Domanders, VD Klara, Patrik Eidfelt, förbundsdirektör Kompetensföretagen, Kristina Grahn, tf HR-chef Almega, Göran Hägglund, ordförande Kompetensföretagens auktorisationsnämnd, samt Joanna Andersson, HR-administratör med konsultansvar på förra årets vinnarföretag Qtym. Priset delades ut av Eva Domanders på Mosebacke i Stockholm. Vinnaren av Årets konsult får också donera 10 000 kronor till välgörande ändamål. Ayman Saado har valt att skänka pengarna till UNHCR.

Ayman Saado är 31 år gammal och bor i Angered. Hans uppdrag är som fordonsmontör hos kundföretaget IAC.

Ayman kom till oss försynt som han är, men väldigt intresserad, driven och vågade ta för sig

Lars Wester, Arbetsledare på IAC.

Stolta ord från bemannings- och kundföretag

– Att Ayman tar hem det här priset är så välförtjänt och gör oss extremt glada och stolta! Stolta över Ayman och hans fantastiska prestation och stolta över kvittot på att Tranpenad fortsätter att leva upp till vårt löfte, att förse våra kundföretag med riktigt kompetenta och drivna medarbetare som varje dag gör skillnad i våra kunders verksamheter runt om i landet. Vi riktar ett varmt, varmt grattis till Ayman, säger Tomas Hulth, grundare och VD för Tranpenad.

– Ayman kom till oss försynt som han är, men väldigt intresserad, driven och vågade ta för sig! Han har från start varit extremt lättlärd, men också noggrann vilket skapat stor trygghet hos mig som arbetsledare. Dessutom är Ayman en person som alltid ställer upp, har en positiv inställning och ger ett trevligt bemötande mot alla han träffar. Kort och gott, han lever upp till sitt smeknamn – Superman, säger Lars Wester, Arbetsledare på IAC.

Juryns motivering lyder:
Superman. Så kallades vinnaren av Årets konsult 2022 efter bara en vecka på sin nya arbetsplats. Vår vinnare är exceptionellt snabblärd och har ett inspirerande driv. Med lyhördhet och professionalism ställer hen upp för kund och kollegor, och tar själv på sig ansvaret att lära upp nya medarbetare. Årets konsult visar ett stort intresse för sin arbetsplats och sina arbetsuppgifter, hjälper sina kollegor och ger alla ett trevligt och respektfullt bemötande vilket har gjort honom otroligt omtyckt bland både kollegor, arbetsledare och chefer. Med en lojalitet och arbetsmoral som är ovärderlig för vilken verksamhet som helst anstränger hen sig för att visa att hen vill utvecklas och vara en del av kundens utveckling.
En riktig Superman, och en värdig vinnare av Årets konsult 2022 – Ayman Saado

Om nomineringsprocessen: Alla medlemsföretag i Kompetensföretagen får nominera till Årets konsult. Nomineringen ska på tre punkter redovisa varför kandidaten är en värdig vinnare: Att hen möter sin omgivning med respekt, såväl kollegor, som andra i sin närhet, att hen är nytänkande och möjliggörande, kommer med förbättringsförslag inom sitt område och tänker utanför boxen. Vinnaren utses av Kompetensföretagens jury, styrelseordförande Eva Domanders, ordförande Kompetensföretagen, Patrik Eidfelt, förbundsdirektör Kompetensföretagen, Kristina Grahn, tf HR-chef Almega, Göran Hägglund, ordförande Kompetensföretagens auktorisationsnämnd, samt Joanna Andersson, HR-administratör med konsultansvar på förra årets vinnarföretag Qtym.

För mer information:
Cecilia Malmström, Kommunikationschef
Tel: 072 204 38 75