Hoppa till innehåll

Under Kompetensföretagens branschdag torsdag den 21 oktober delades priset Årets konsult ut för andra gången. Genom priset vill Kompetensföretagen lyfta och hylla en av alla de fantastiska konsulter som varje dag hjälper kundföretag runt om i landet. Årets vinnare är Sandra Gardberg, konsult hos bemannings- och rekryteringsföretaget Qtym. Sandra utmärker sig genom en unik personlighet, driv, kompetens och engagemang.

– Jag kan fortfarande inte förstå det. Jag finner verkligen inga ord, säger Sandra Gardberg om utmärkelsen.  

Vinnaren utsågs i tuff konkurrens och efter noggrann utvärdering av juryn, som utgjordes av styrelseordförande Eva Domanders, VD Klara, Patrik Eidfelt, förbundsdirektör Kompetens­företagen, samt Emma Bramsvik, HR Business Partner på Student Consulting. Priset delades ut av Eva Domanders på Stockholm Waterfront Congress Center i Stockholm. Vinnaren av Årets konsult får också donera 10 000 kronor till välgörande ändamål. Sandra har valt att skänka pengarna till Cancerfonden.  

Jag kan fortfarande inte förstå det

Sandra Gardberg är 33 år gammal och bor i Karlstad. Hennes uppdrag är som kontorskoordinator hos arkitektur- och teknikkonsultföretaget Sweco. 

Stolta ord från bemannings- och kundföretag 

— Vi har jobbat hårt de senaste åren med att bygga upp en personaluthyrningsmodell i absolut toppklass. En modell där våra uthyrda Qtymare mår bra och är en del av företaget, och där vi jobbar nära kundföretaget. Att Sandra vinner detta pris känns fantastiskt, ett kvitto på att vi är på rätt spår. Att ha Sandra hos oss är en förmån, hon är engagerad och skicklig i sin yrkesroll som kräver stor prioriteringsförmåga och servicemedvetenhet, säger Joanna Andersson, konsultchef Qtym 

— Sandra började som vikarie hos oss på Sweco i Karlstad i mars 2020 och vi insåg snabbt att hon var rätt för uppgiften. Vi är mycket nöjda med hennes insatser och glada för att hon fått denna fina utmärkelse, säger Mikael Gustafsson, kontorsordförande på Sweco i Karlstad. 

 Jurins motivering lyder: 

Nyfiken. Skicklig. Relationsskapare. Årets konsult 2021 har genom en unik personlighet och sin förmåga att lyssna in kundföretagets behov skapat en effektiv, modern och funktionell arbetsplats.   

Hen har snabbt och professionellt tagit sig an utmaningen att via ny och hållbar struktur, bra rutiner, och ökad digitalisering förbättra och effektivisera arbetssättet hos kundföretaget.  

Hen har även skapat en trygg och varm arbetsplats för kundföretagets medarbetare genom sitt respektfulla och trevliga bemötande av alla människor.   

Detta, i kombination med hens driv, kompetens och inlevelse i sin roll och i sitt uppdrag har gjort hen till en mycket uppskattad medarbetare hos såväl kundföretag som bemanningsföretag. Hen svarar upp mot alla Kompetensföretagens kriterier för Årets konsult, och mer därtill. 

Vi är mycket nöjda med hennes insatser och glada för att hon fått denna fina utmärkelse

Om nomineringsprocessen: 

Alla medlemsföretag i Kompetensföretagen får nominera till Årets konsult. Nomineringen ska på tre punkter redovisa varför kandidaten är en värdig vinnare: Att hen möter sin omgivning med respekt, såväl kollegor, som andra i sin närhet, att hen är nytänkande och möjliggörande, kommer med förbättringsförslag inom sitt område och tänker utanför boxen. Vinnaren utses av Kompetensföretagens jury, vilken utgörs av Kompetensföretagens styrelseordförande Eva Domanders, VD Klara, Patrik Eidfelt, förbundsdirektör Kompetensföretagen, samt Emma Bramsvik, HR Business Partner på Student Consulting. 

Läs en intervju med Sandra!