Hoppa till innehåll

I år under Kompetensföretagens branschdag den 1 oktober delades priset Årets konsult ut för första gången. Genom priset lyfts och hyllas duktiga konsulter som hjälper kundföretagen på ett extraordinärt sätt. Vinnare är Dennis Johansson.

Alla Kompetensföretagens medlemmar fick nominera kandidater och totalt skickades 22 nomineringar in. Efter noggrann utvärdering av juryn bestående av ordförande Eva Domanders, VD Klara, Magnus Wingmark, VD Academic Work, Åsa Edman Källströmer VD TNG, Jan Bengtsson, VD Poolia samt Patrik Eidfelt, Förbundsdirektör Kompetens­företagen kom juryn fram till att Dennis Johansson från StudentConsulting var prisets första vinnare!

Så jag är väldigt glad och stolt!  

Så vem är årets konsult? Vi ställde några snabba frågor till Dennis.


Grattis till priset som årets konsult! Hur känns det?
Det känns faktiskt overkligt, jag blev nästan chockad. Men det är jättekul att även konsulter får den här typen av utmärkelse. Så jag är väldigt glad och stolt!  

Du är konsult hos StudentConsulting. Vad gör du om dagarna?
Jag jobbar som konsult på Skanskas IT-företag. Vår avdelning kallas tech on site. Jag får möjligheten att vara i verksamheten och hjälpa till när service desk inte kan lösa problemet. Om man till exempel upplever it-problem på en byggarbetsplats så är det jag och mina kollegor som åker ut för att hjälpa byggarbetarna. Jag jobbar också mycket med att få medarbetarna här att använda nya verktyg så de kan effektivisera sitt arbete. Man kan säga att vi är ITs ansikte inom organisationen. Ett ansvar som förpliktigar!

Hur länge har du jobbat som konsult?
Min anställning hos StudentConsulting var mitt första riktiga jobb efter gymnasiet, så jag har jobbat som konsult sen jag var 19 år. Jag visste inte vad jag ville göra och då tipsade min mamma mig om att söka som konsult. Jag var lite tveksam först, hade en bild av att konsult-livet var otryggt och osäkert men det visade sig snabbt vara helt fel. Det är ju tvärtom, livet som konsult är både spännande, utvecklande och tryggt.

Trivs du med ditt jobb?
Ja det gör jag verkligen. Jag är glad över att jag fick chansen att börja här via StudentConsulting. Helt ärligt så tror jag inte att jag hade fått jobbet om jag som 19-åring hade sökt det själv. Men eftersom StudentConsulting visste vad Skanska var ute efter så kunde dom se att det var en bra match. Sen är det jättekul att få vara en del av Skanska, jag känner mig hemma här och blir behandlad precis som medarbetarna som är anställda av Skanska.

Skulle du rekommendera andra att jobba som konsult?
Absolut. Det är ett jättebra sätt att lära känna olika verksamheter samtidigt som man har en trygghet och ett stöd från det företag som man är anställd hos. Jag har alltid min konsultchef att prata med om det är något samtidigt som jag kan prata med cheferna och kollegorna på Skanska. Sen är det en utmaning då i alla fall jag alltid känt att jag vill prestera lite extra för att göra kunden nöjd. Jag är ju en representant både för StudentConsulting och Skanska, vilket i sig är lite speciellt.

jag känner mig hemma här och blir behandlad precis som medarbetarna som är anställda av Skanska

Till sist, som vinnare av priset fick du 10 000 kronor att ge till välgörande ändamål. Vad valde du?
Jag valde att ge pengarna till Cancerfonden. Cancer är en fruktansvärd sjukdom som behöver bekämpas på alla sätt. Så det kändes som ett ganska enkelt val.

Juryns motivering till varför Dennis blev årets vinnare:

Med kunden i centrum och med fokus på vad kollegorna behöver, levererar denna konsult alltid över förväntad nivå. Genom att ta ansvar för sitt arbete och för sina kollegor i kombination med bra kundkännedom förbättrar han verksamheten. Han har starkt bidragit till kundens förändringsresa genom att alltid belysa varför förändring är viktig och vad den ska leda till. Han bidrar till bättre effektivitet och därmed högre vinst för kundföretaget till en sådan hög grad så han har fått utmärkelse från kunden som visat på att han presterat över deras förväntan.