Hoppa till innehåll

Den akuta bristen på skyddskläder och skyddsutrustning som uppstod i våras ledde till att industrikoncernen Trioplast ställde om en del av sin verksamhet för att möta behoven. För att lyckas med detta behövde företaget göra en snabb volymrekrytering av nya medarbetare berättar Sara Höglund som är Talent Agent på Adecco.

Det var många som kontaktade plasttillverkaren Trioplast och undrade vad de kunde göra. Sjukdomsläget och bristen på rätt utrustning inom vården var akut på många håll i landet. Det var då Trioplast bestämde sig för att ställa om för att kunna hjälpa till. Sara berättar:  

– Trioplast är proffs på att producera återvunnen plast men hade inte haft tillverkning av skyddskläder eller skyddsutrustning förut. Tack vare deras engagerade medarbetare och ett tvärfunktionellt arbetssätt lyckades de sätta upp en produktion av skyddskläder.

Snabb volymrekrytering för tillverkning av skyddskläder och skyddsutrustning

För att klara av en så omfattande produktion behövde de göra en volymrekrytering och här kom Adecco och Sara in i bilden. Hr-chefen Erika Franzen på Trioplast var den som var ansvarig för att hitta medarbetare till den nya satsningen. Hon tog fram en tydlig kravprofil och sedan gick hela processen väldigt snabbt, berättar Sara.  

– Bara efter ett par dagar fick vi stänga ner annonsen då det kommit in så många kvalificerade ansökningar.  

I ett första skede behövde Trioplast 20 medarbetare. Efter annonsen stängts ner gjorde Sara en gallring och sammanfattade profiler på 32 kvalificerade kandidater. Under två dagar hade Trioplast ett tight schema då de intervjuade 16 kandidater om dagen. 

Det grundliga förarbetet gav snabbt resultat och efter två intensiva dagar av intervjuer så visste Trioplast de vilka de ville anställa. På endast två veckor hade Adecco 25 nya medarbetare på plats vilket Trioplast beskrivit som fantastiskt. Det blev ett lyckat samarbete som resulterade i att industrikoncernen kunde ställa om och bidra med viktig skyddsutrustning till vården under pandemin, avslutar Sara. 

Faktaruta 
Företag: Adecco
Verksamhet: Rekrytering- och bemanningsföretag.  
Vanligaste tjänsterna: Bemanning, rekrytering, interimlösningar & outsourcing. 
Närvaro: Hela Sverige.   
Antal anställda: Adecco Sverige är en del av det multinationella företaget Adecco Group med 32 000 anställda på 5 100 kontor, i fler än 60 länder världen över. 
Vision: Vår vision är att vara kundens och medarbetarens självklara val. 
Webbplats: Adecco