Hoppa till innehåll

Kollektivavtalet för tjänstemän för bemanning, rekrytering och omställning mellan Kompetensföretagen inom Almega och Unionen löpte ut den 30 april. Parterna har haft konstruktiva förhandlingar, men ännu inte kunnat enas om ett nytt kollektivavtal. Parterna har därför idag tillsammans begärt frivillig medling hos Medlingsinstitutet.

-Vi har haft bra diskussioner med Unionen och jag är övertygad om att vi kommer att komma överens och teckna ett kollektivavtal som båda parter är nöjda med. Att begära frivillig medling är ett bra sätt att komma vidare så att vi får ett nytt avtal på plats inom kort. Det säger Johan Huldt som är förhandlingschef på Kompetensföretagen.

Förhandlingarna kommer nu att fortsätta under ledning av Medlingsinstitutets medlare.

Läs mer om hur en avtalsrörelse fungerar på avtalsrörelsen.nu