Hoppa till innehåll

Har du funderat på att bli mentor? Nu har du chansen. I höst inleder Kompetensföretagen och Akademikerförbundet SSR ett spännande samarbete med den ideella organisationen Nema Problema! Genom att skapa mentorprogram är syftet att hjälpa nyanlända ta steg mot den svenska arbetsmarknaden.

Bli mentor åt en akademiker

De nyanlända projektdeltagarna kommer i regel ha akademisk bakgrund inom det samhällsvetenskapliga området. I programmet kommer exempelvis ekonomer, jurister, och personalvetare matchas med mentorer med liknande erfarenhet. Du som läser detta kan göra en insats i projektet genom att agera mentor åt en nyanländ. Att vara mentor innebär i korthet att du träffar din adept en gång i månaden under åtta månaders tid och med hjälp av din erfarenhet och branschkännedom stöttar adepten i hens arbetssökande.

På Nema Problemas webbplats kan du redan nu läsa mer och anmäla intresse.

Ta chansen att engagera dig!

Så här beskriver Nema Problema mentorskapets betydelse:

  • Det stärker sociala band mellan nya och etablerade i Sverige.
  • Det är effektivt för att hjälpa människor till sysselsättning och en meningsfull social tillvaro.
  • Det ger etablerade svenskar viktiga insikter om livet som ny i Sverige.
  • Det är berikande och roligt för både mentor och adept att lära känna en människa med en bakgrund olik ens egen.