Hoppa till innehåll

Cecilia Thunberg har lång erfarenhet av att jobba med ekonomiansvar. När hon jobbat som ekonomichef och vice vd inom livsmedelsbranschen i 20 år bestämde hon sig för att starta eget som ekonomikonsult. Efter ett par år kom hon via ett tips på Linkedin i kontakt med  auktoriserade rekryterings- och bemanningsföretag Serveoffices vd som sökte en tillfällig lösning för ett uppdrag. Det passade bra med den beläggning Cecilia hade i det egna företaget. Idag är hon kvar hos samma kundföretag, och har fått fler uppdrag via Serveoffice, även om det egna företaget finns kvar vid sidan av.

-När jag började på Serveoffice skulle jag vara en interimlösning under tre månader hos en kund som ekonomiansvarig. Men sen blev jag kvar lite längre, det var bra att jag fick en bättre helhetsbild inför överlämningen. Och så var de nöjda så nu är jag fortfarande kvar, 1,5 år senare.

När Cecilia började jobba hos Serveoffice var tanken att det skulle vara ett heltidsuppdrag. Av olika anledningar, bland annat effekter av hemarbete under pandemin, visade det sig finnas tid över och efter ett år började Cecilia även jobba som ekonomikonsult hos ytterligare två företag. Cecilia uppskattar variationen och tycker det är spännande med den insyn man får i ett företag via ekonomin.

Jag tycker fortfarande jag lär mig saker hela tiden, det ger energi

Inte siffrorna, utan att lära känna företaget som lockar

Cecilia berättar att hon egentligen inte älskar bokföring, vilket man kanske kan tro. Det hon tycker är kul är hur man genom att hantera ekonomin får lära känna ett företag på ett transparent sätt.

-Jag var gymnasieekonom och hade börjat läsa juridik, men när jag skulle skriva uppsatsen fick jag jobb som ekonom istället och så fastnade jag helt enkelt. Det hände så mycket och var så roligt. Det som är kul med ekonomi är att det är ett bra sätt att lära känna ett företag. Det räcker att man läser en balansräkning så har man bra inblick i företaget. Genom siffrorna kan man se sammanhang, strukturer och jobba analytiskt. Det är det jag tycker är kul.

Som ekonomikonsult ökar variationen

Att jobba på flera företag och att de så småningom byts ut passar Cecilia, just nu är hon väldigt nöjd med att vara konsult.

-Jag tycker fortfarande jag lär mig saker hela tiden, det ger energi. Är man på samma företag i 20 år blir det inte samma utmaning. Det är kul att se nya bolag och hur de är uppbyggda och vilken struktur de har. Det är såklart utmanande, men känns då extra skönt när man är klar med ett bokslut eller fått in en forecast som man jobbat på.

Namn: Cecilia Thunberg  
Ålder: 57
Ort: Sollentuna
Konsultföretag: Serveoffice
Kundföretag: Flera olika
Tjänst: Ekonomiansvarig och ekonomistöd
Gör helst på fritiden: Promenerar, tränar eller umgås med vänner och familj.