Hoppa till innehåll

Hanna är serviceminded, gillar människor och nya sammanhang. Som konsult får hon möjlighet till både variation och att garanteras jobb varje dag. Efter att ha läst media och film på gymnasiet åkte Hanna till Lissabon för att jobba som au pair. Det var också då hon insåg att service var hennes grej. Idag jobbar Hanna som ambulerande receptionist hos facility management- och auktoriserade bemanningsföretaget  Middlepoint. Där får hon hoppa in som receptionist hos olika kunder när de har frånvaro eller behöver extra personal.

-Att göra ”det lilla extra” är ju ett klassiskt servicebegrepp, men jag gillar verkligen det. Det är så kul när jag får uppskattning från de människor jag möter. Det kan vara något litet, som att jag kommer ihåg att fixa fram ett paraply när någon i förbifarten nämnt att det skulle behövas. Det gör min dag när jag lyckats underlätta och göra andra glada, och när de visar sin uppskattning för det.

Garanteras jobb varje dag och lär känna nya människor

Hanna sökte egentligen ett jobb som innebar att jobba heltid som receptionist hos en och samma kund. När hon kom i kontakt med Middlepoint blev hon i stället erbjuden ett jobb som ambulerande receptionist, något som hon verkligen inte ångrar att hon tackade ja till idag.

Som konsult får hon möjlighet till både variation och att garanteras jobb varje dag

-Jag uppskattar verkligen variationen, samtidigt som vi har en trygghet i att garanteras jobb varje dag. Dels är det kul att få en inblick i så många olika branscher. Det är till exempel en helt annan miljö på en advokatbyrå än vad det är på en mediebyrå, det är intressanta och man får anpassa sig för att passa in hos kunden på ett bra sätt. Men det var också extra bra med flera kunder när jag precis hade flyttat upp till Stockholm, eftersom det gjorde att jag tog mig runt i hela stan och lärde känna många olika människor. Det var ett bra sätt att lära sig åka tunnelbana på!

Hanna växte upp i Nyköping med en pappa som jagar och med närheten till skogen. Idag bor hon i Stockholm, gärna så centralt som möjligt, men uppskattar kontrasten när hon får åka hem och gå ut i skogen.

-Det är lite av det bästa av två världar. Jag gillar att få en anledning att stänga av telefonen och att fokusera på här och nu. Så är det min och pappas grej, det känns fint att ha det tillsammans. Ingen av mina syskon har tagit upp jaktintresset, men jag har precis tagit jägarexamen. Framför allt är det häftigt att se hur hundarna jobbar. De är jättefina familjehundar, men när de kommer ut i skogen blir det något helt annat!

Konsultjobbet ger inspiration för framtiden

Jobbet har också gett Hanna idéer om vad hon vill göra i framtiden. Även om hon fortfarande har kvar fotointresset från gymnasiet, och är vänskapskretsens privata fotograf, så har hon fått upp ögonen för juridiken och ser framför sig en möjlig karriär som jurist.

-Nu vill jag vara kvar på Middlepoint. Jag har precis börjat jobba inne på kontoret med bemanning också, det tycket jag är väldigt roligt. Men jag har ju fått en bild av olika branscher och vad som lockar. Om 10 år kanske jag hunnit bli jurist och Middlepoint har expanderat så att de behöver den hjälpen, vem vet?

Namn: Hanna Östh
Ålder: 23
Ort: Stockholm
Konsultföretag: Middlepoint AB
Kundföretag: Flera olika
Tjänst: Ambulerande receptionist
Gör helst på fritiden: Är gärna ute i skogen på jakt och är intresserad av fotografi