Hoppa till innehåll

Regeringen har lagt fram ett förslag om stöd vid korttidsarbete och det är ännu oklart om bemanningsföretag inkluderas. I en lång intervju i DN berättar Kompetensföretagens förbundsdirektör Patrik Eidfelt om chocken kring att en hel bransch kan komma att uteslutas, och risken för stora varsel i branschen. Han riktar därför kritik mot regeringen. I centrum av kritiken står en särskild mening. I förslaget står det att företag, vars verksamhet syftar till att möta andra arbetsgivares kortsiktiga behov av arbetskraft, inte har rätt till stöd. Exakt vad det innebär är osäkert.

– Minst 30.000 personer kommer varslas inom kort tid, säger Patrik Eidfelt, förbundsdirektör för Kompetensföretagen.

I artikeln vittnar också vd Anton Lind från auktoriserade  medlemsföretaget JobZone om vikten av att branschen inkluderas i stödet till korttidsarbete.