Hoppa till innehåll
Namn: Semir Resic  
Ålder: 29 år
Bor: Göteborg
Jobbar på: Tranpenad Bemanning i Göteborg
Drömmer om: Ett friskt och bekymmerslöst liv!

Hur länge har du jobbat inom konsultvärlden?
– Jag började som konsult hos Tranpenad 2019 och jobbade då som inhyrd fordonsmontör hos IAC i Göteborg. Efter en tid kände jag att jag ville vidareutvecklas och få mer ansvar och pratade med min dåvarande konsultchef som utsåg mig till Team Leader. Efter ett år som TL blev jag befordrad till konsultchef, vilket jag nu varit i drygt ett och ett halvt år!

– Den största trenden jag ser i mitt yrke när det kommer till bemanningsbranschen är att bemanning verkligen är för alla

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att få vara med och utveckla affären med de kundföretag jag ansvarar för, och samtidigt få hjälpa människor som står utanför arbetsmarknaden till ett jobb, följa och stötta dem i deras utveckling. Som konsultchefer är vi väldigt närvarande på arbetsplatserna vilket gör att man verkligen lär känna sina konsulter på ett personligare plan, det gör jobbet väldigt kul och jag firar verkligen deras framgångar med dem. Den senaste är förstås när Ayman tog hem priset som Årets Konsult, det var en riktigt bra dag på jobbet!

Kostnadsfria Kostnadsfri bild av ansiktsuttryck, anställda, fotografering Stock foto
Bild från Pexels

Vad ser du för trender inom yrket idag jämfört med för 5 år sedan?
– Den största trenden jag ser i mitt yrke när det kommer till bemanningsbranschen är att bemanning verkligen är för alla. När jag började hade jag en tanke om att de flesta som söker sig till bemanning är ungdomar som vill jobba under något år för att sedan gå vidare till annat, men det är verkligen alla åldrar och typer av människor som söker till oss och många jobbar hos oss en längre tid. Huruvida det är nytt för branschen eller bara för mig vet jag inte, men det är väldigt kul att se!

Mitt andra råd är att inte vara rädd att ta för dig och visa framfötterna

Om du får ge dina tips till en kommande konsult, vilka skulle det vara?
– Att var lyhörd, visa intresse och att det inte finns några dumma frågor. Fråga mycket och ta hjälp av oss som konsultchefer så att du kan känna dig så förberedd som möjligt inför en första arbetsdag och under vägens gång.

– Mitt andra råd är att inte vara rädd att ta för dig och visa framfötterna! Jag tror att man ibland kan känna sig som en ganska liten fisk i en stor damm när man jobbar inom bemanning, men vi lägger märke till mer än vad man kanske tror och uppmärksammar de som visar intresse och driv. Man kan jobba inom bemanning en period av yrkeslivet men det finns också stora utvecklingsmöjligheter inom branschen, det är jag själv ett exempel på!

Varför skulle du rekommendera just denna bransch? Vad är det roligaste och främsta fördelarna?
– Många arbetsmöjligheter, chans att testa på olika saker och att lära känna många nya människor! Jag skulle särskilt rekommendera branschen för dig som är i början av arbetslivet, som vill testa på och få en känsla för vad du vill eller inte vill jobba med i framtiden. Ofta har vi jobb med varierande erfarenhetskrav, där din person och inställning är viktigare än erfarenhet. Jag tror också att det finns få branscher där du får möjlighet att lära känna så många olika typer av människor. Jag kan förstås bara tala för Tranpenad, men vi har verkligen ett stort spann med medarbetare i olika åldrar, bakgrunder och personligheter vilket skapar en stämning och kultur som jag personligen värderar väldigt högt.

Bild från Pexels