Hoppa till innehåll

Det kan såklart hända att du vill gå vidare från din anställning och sluta som konsult av någon anledning. Vad behöver du tänka på om du vill sluta som konsult?  

Du vill säga upp dig 

Om du har beslutat säga upp din anställning är det viktigt att du tittar på vad som står i ditt anställningsavtal om uppsägningstid. Står det inget särskilt där får du titta i kollektivavtalet. Din uppsägning ska du lämna till bemanningsföretaget. Kanske har du redan ett nytt jobb som du fokuserar på, men tänk på att sköta din uppsägning och ditt jobb under uppsägningstiden på ett bra sätt!  

Du blir uppsagd  

Det händer ibland att bemanningsföretaget inte har fler uppdrag åt dig, och därför behöver säga upp dig. Precis som när du själv säger upp dig så ska bemanningsföretaget följa lagar och avtal vad gäller uppsägningstid och annat som gäller vid en uppsägning.

Kundföretaget erbjuder 
en anställning  

Många konsulter går vidare till anställning hos kundföretagen. Om du får ett erbjudande men inte är intresserad är det bara att artigt tacka nej. Skulle du vara intresserad av att ta jobbet så blir nog din arbetsgivare glad för din skull, även om det är tråkigt att förlora en duktig medarbetare. Det är alltså helt tillåtet att ta anställning på ett kundföretag, men det är viktigt att du meddelar bemanningsföretaget och följer reglerna om uppsägningstid.