Hoppa till innehåll

Idag är det tjänstepensionens dag! Tjänstepensionen är den del av pensionen som betalas av arbetsgivaren, och i bemanningsföretag gäller såklart samma försäkringsvillkor som i övriga företag på den privata arbetsmarknaden. Det innebär att du inte bara har tjänstepension, bland annat gäller även dessa i de flesta bemanningsföretag: 

  1. Anställda ansluts till pensionsförsäkring enligt villkoren i tjänstemännens ITP-plan eller avtalspension SAF-LO.
  2. BEP, extra pensionsavsättning  
  3. Flexpension 
  4. Anställda är olycksfallsförsäkrade 
  5. Anställda har en tjänstegrupplivförsäkring 
  6. Sjukförsäkring 
  7. Omställningsförsäkringar

För information om vilka försäkringar som gäller för dig ska du vända dig till din arbetsgivare. 

Alla auktoriserade bemanningsföretag har en också ansvarsförsäkring som skyddar dig som anställd. Om du har frågor om ansvarsförsäkringen kan du vända dig till personalansvarig på ditt företag. 

Du som är anställd i ett auktoriserat bemanningsföretag kan komplettera ditt personliga försäkringsskydd genom att gå med i den gruppförsäkring som finns som ett komplement till ansvarsförsäkringen. Försäkringen omfattar liv, olycksfall, sjukdom och barn. Du väljer fritt vilka delar som ska ingå. Premien betalas genom nettolöneavdrag via ditt företag. Blankett för ansökan får du av din arbetsgivare.