Hoppa till innehåll

När Ali började sin utbildning till biomedicinsk analytiker var det för att han ville vara med och rädda liv. Vid sidan av utbildningen har han jobbat extra både på universitetssjukhuset, och det senaste året som konsult på bemanningsföretaget Clevry. Då har han tjänstgjort som laborant hos kundföretaget Dynamic code.  

–  Clevry samarbetar med skolan och skickade ut en fråga om någon av oss studenter var intresserade av att jobba. Det är bra att de gör så, vi vill ju ha erfarenhet och känna att vi kan bidra. Samtidigt behöver de personal med utbildning, så det blir win – win.  

Viktigt arbete under pandemin

Ali trivs bra med sina kollegor och särskilt uppskattar han att få vara med och hjälpa till med covid-tester under coronapandemin.  

– Jag känner en oerhörd stolthet över att kunna hjälpa till under pandemin. Det är det största ansvar jag haft. Varje prov måste hanteras rätt genom hela kedjan, det kan avgöra om patienten klarar sig eller inte.  Min tid på Dynamic code har hittills varit något av det bästa jag gjort.  

Konsultjobbet ger möjlighet att testa yrken

Innan Ali började sin utbildning till biomedicinsk analytiker pluggade han till kemiingenjör och jobbade då extra för olika bemanningsföretag. 

– Jag tycker det är bra, man kan anpassa sina arbetstider och det ger en möjlighet att testa lite olika jobb innan man hittar rätt. Det är ett bra sätt att skaffa sig erfarenheter och samtidigt få ett bättre CV. 

Vill rädda liv

Fritiden ägnar Ali gärna åt familj och vänner. Nu när idrottshallarna öppnar igen hoppas Ali också på att kunna spela lite pingis och tennis. Men fokus ligger framför allt på vidare studier. 

– Jag vill ha ett jobb där jag kan rädda liv genom diagnostik. Jag har tänkt utbilda mig till cytodiagnostiker, identifiera cellförändringar och upptäcka cancer. Det är ett bristyrke där jag känner att jag kan bidra.  

FAKTARUTA
Namn: Ali Al-Saadi
Ålder: 29 år
Ort: Linköping
Konsultföretag: Clevry
Kundföretag: Dynamic Code
Tjänst: Laborant
Gör helst på fritiden: Spelar gärna pingis eller tennis