Hoppa till innehåll
Eva Domanders

Eva Domanders utses till ny ordförande i Bemannings­företagens styrelse

Under gårdagens årsmöte valdes Eva Domanders till ny ordförande i styrelsen för bransch- och arbetsgivarorganisationen Bemanningsföretagen. Eva har lång och gedigen erfarenhet från branschen och går nu från styrelseledamot till ordförande.

Eva Domanders var en av de första frilansande sjuksköterskorna i Sverige. Hon drivs av att utveckla branschen så den kan fortsätta att erbjuda människor en alternativ anställningsform som omfattar både frihet och flexibilitet – under trygga och seriösa förhållanden.

– I en miljö som präglas av den pågående digitaliseringen, globaliseringen och det stora behovet av effektiv integration hjälper våra medlemmar inom bemanning, rekrytering och omställning varje dag personer att komma till sin rätt på arbetsmarknaden, säger Eva Domanders.

Jag är mycket stolt över att tillsammans med styrelsen fortsätta arbetet med att stärka branschen

– Våra medlemmar är för många företag förutsättningen för att skapa bra, effektiva och konkurrenskraftiga verksamheter. Jag är mycket stolt över att tillsammans med styrelsen fortsätta arbetet med att stärka branschen och det värde alla medlemmar tillför, säger Eva Domanders.

– Jag är mycket glad över att Eva tar rollen som ordförande. Evas bakgrund, drivkraft och erfarenhet är mycket värdefullt i det fortsatta arbetet med att stärka branschen och dess medlemmar, säger Ann-Kari Edenius förbundsdirektör Bemanningsföretagen.

Eva Domanders är VD för vårdbemanningsföretaget Rent A Doctor, Rent a Nurse och har tidigare varit VD för Dedicare Doctor och konsultchef inom Poolia samt var med och byggde upp ett av de första vårdbemanningsföretagen i Sverige. Eva är ledamot i Bemanningsföretagens styrelse sedan 2013, är ledamot i Bemanningsföretagens auktorisationsnämnd och sitter sedan 2016 som styrelseledamot i Svenskt Näringslivs styrelse samt sedan maj 2017 ledamot i Svenskt Näringslivs verksamhetsstyrelse.

Hon är legitimerad sjuksköterska, mentor på SSE Executive program, har gått Novare Management Program och studerat ekonomi. Eva Domanders är 51 år och bosatt i Stockholm.

Bemanningsföretagens styrelse består av Eva Domanders, ordförande, Susanne Bagger, Janne Bengtsson, Klas Bonde, Åsa Edman Källströmer, Lars Forseth, Henrik Höjsgaard, Jacob Lundberg, Gabriella Pifrader och Magnus Wingmark.