Hoppa till innehåll

WRKFRC, med säte på Hisingen i Göteborg, är auktoriserade inom både rekrytering och bemanning. Robert Albers är CEO på företaget, som i stor utsträckning kompetensförsörjer inom industrin. Han har jobbat inom kompetensbranschen i mer än två decennier, och har därmed också ett långt historiskt perspektiv på den viktiga auktorisationen. Det delar han gärna med sig av.

Varför är ni auktoriserade?
– Framförallt för att det skapar trygghet för våra kunder och medarbetare. Att vårt bolag är auktoriserat verifierar också att vi är en seriös aktör på marknaden som följer lagar, kollektivavtal men även den moraliska aspekten på att vara en god arbetsgivare.

Det väger lika tungt idag

Anser ni att kunder efterfrågar om ni är auktoriserade?
– Jag har jobbat inom bemanning och rekrytering i cirka 23 år, när vi missionerade auktorisationen i början på 2000-talet så vägde det tungt, och vi använde och vann på det. Det väger lika tungt idag men frågan kommer mer sällan upp. Det är en effekt av att tilliten är starkare idag generellt till vår bransch. Vi på WRKFRC har också  gedigen och nära relation till våra fackliga parter som också bygger på tillit. De vet att vi hanterar våra medarbetare korrekt, likväl som våra kunder.

Självklart är det en kvalitetsstämpel som vi mer än gärna marknadsför

På vilket sätt tror ni att auktorisation är viktig för ditt varumärke och branschen anseende?
– Självklart är det en kvalitetsstämpel som vi mer än gärna marknadsför. Att WRKFRC och kompetensföretagen syns ihop, i samtliga sammanhang stärker varumärket, som för våra konkurrenter.

Vill ni tillägga något?
– Vi är nöjda med det stöd vi har fått från Kompetensföretagen och för att man har möjligheten att diskutera fram rätt lösningar inför utmaningar. Jag hoppas vi gemensamt kan påverka förutsättningar och att Kompetensföretagen håller sig nära sina medlemmars verklighet, nu och i framtiden.