Hoppa till innehåll

Kompetensföretagen fortsätter satsningen på det näringspolitiska arbetet. Den 21 augusti ansluter Christoffer Nilsson till det näringspolitiska teamet. Christoffer är i dag konsult på The Labyrinth Public Affairs och har en bakgrund inom Centerpartiet.

– Företagen i kompetensbranschen skapar arbete och tillväxt, och är en viktig beståndsdel i att säkra Sveriges kompetensförsörjning. Jag ser fram emot att driva medlemmarnas frågor framåt tillsammans med teamet på Kompetensföretagen, säger Christoffer Nilsson.

Ett av Kompetensföretagens viktigaste uppdrag är att förbättra villkoren för företag inom bemanning, rekrytering och omställning. Under 2023 bygger förbundet ett näringspolitiskt team under ledning av Fredric Skälstad. Ambitionen är att medlemsföretagens frågor ska komma högt på den politiska dagordningen och att förbättra närvaron i Bryssel.

Företagen i kompetensbranschen skapar arbete och tillväxt, och är en viktig beståndsdel i att säkra Sveriges kompetensförsörjning.

– Kompetensbranschen fyller en oerhört viktig funktion på arbetsmarknaden. Det är mycket glädjande att Christoffer Nilsson kommer till oss med sina erfarenheter och bidrar till att sprida den kunskapen. Han kommer att bli en viktig del av Kompetensföretagens näringspolitiska arbete, säger Patrik Eidfelt, förbundsdirektör Kompetensföretagen.

Läs mer om Kompetensföretagens fokusfrågor.