Hoppa till innehåll

Kompetensföretagen har vid två tillfällen givit medlemmarna möjlighet att delta i webbinarier om inhyrningsbegränsningarna i uthyrningslagen. Utifrån dessa seminarier, och de frågor som ställdes, har en film spelats in. Efter att förbundsdirektör Patrik Eidfelt introducerat filmen, går Almegas chefsjurist Jonas Stenmo igenom förändringarna i lagen. Filmen avslutas med en kort frågerunda, ledd av arbetsrättsjurist Freja Linderstam.  Den presentation som visas i filmen kan du ta del av här. Patrik Eidfelt har även deltagit i en podd om begränsningen som du kan lyssna till.

Du kan också ta del av den Q&A som skapades efter seminarierna.

Förändringarna i uthyrningslagen har kommit till som ett resultat av förhandlingarna kring en ny Lagen om anställningsskydd, LAS. Du som är medlem kan gå till Arbetsgivarguiden och läsa mer och se filmer om vad nya LAS innebär och vad du som arbetsgivare behöver ha koll på.