Hoppa till innehåll

Valberedningen söker nya styrelseledamöter

Är du intresserad av att kandidera till Kompetensföretagens styrelse eller har du förslag på lämplig kandidat? Då ska du kontakta valberedningen.

Valberedningen söker ledamöter till Kompetensföretagens styrelse inför årsmötet 16 maj 2024. Styrelsen gör ett viktigt arbete med aktuella branschfrågor i ett nära samarbete med Kompetensföretagens kansli.

Var med och förbättra villkoren för bemannings-, rekryterings- och omställningsföretag

Om styrelsearbetet
Som styrelseledamot har du stora möjligheter att påverka verksamheten samtidigt som du breddar ditt kontaktnät och ökar din egen kompetens. Styrelseledamot skall vara VD eller annan person i ledande ställning inom medlemsföretag eller ha medlemsföretags uppdrag därtill.

Är du, eller känner du en sådan person? Då ska du mejla valberedningen senast den 28 mars 2024. Mejla namn, titel, CV, företag och kontaktuppgifter tillsammans med en motivering till varför denna person skulle passa som styrelseledamot i Kompetensföretagen.

Om valberedningen
Årsmötet utser en valberedning som har till uppgift att föreslå styrelseledamöter till årsmötet. Enligt stadgarna ska valberedningen sträva efter att ge Kompetensföretagens styrelse en representativ sammansättning. Valberedningen har fritt mandat att föreslå valfri sammansättning av styrelsen, men har också tydliga riktlinjer att förhålla sig till (länka). Valberedningen består i år av Desirée Harknäs (Randstad RiseSmart), Magnus Nordkvist (Manpower) och Lisa Schuman (Schuman&Partners AB).