Hoppa till innehåll

Kompetensföretagen ingår tillsammans med åtta andra förbund i Almega. Inom Almega finns ett sextiotal olika branscher i tjänstesektorn; cirka 11 000 företag som anställer över 550 000 medarbetare. Vid Almegas senaste årsmöte valdes Kompetensföretagens Mikael Jansson, ManpowerGroup in i organisationens styrelse. Kompetensföretagens ordförande, Eva Domanders, fick rollen som vice ordförande, jämte Vårdföretagarnas Peter Seger.

Vid val av kandidater till Almegas styrelse har valberedningen i uppdrag att bland annat ta hänsyn till tjänstesektorns struktur. Det innebär exempelvis att den ska tänka på representativiteten för de olika medlemsförbunden. Innan Mikael Jansson valdes in i Almegas styrelse företräddes Kompetensföretagen förutom Eva Domanders även av Jan Bengtsson, Poolia.

Jag är glad att få förtroendet att ytterligare bidra till att företagens förmåga att ställa om och hålla sig konkurrenskraftiga

Mikael Jansson har lång och bred erfarenhet av kompetensbranschen och tjänstesektorn efter att ha jobbat i ledande roller i ManpowerGroup i över 20 år.

– Tjänstesektorn står för de flesta nya jobb som skapas, och blir allt viktigare för både arbetsmarknaden och ekonomin. Jag ser fram emot att delta i arbetet för fortsatt utveckling av svenskt företagande och konkurrenskraft, säger Mikael Jansson.

Mikael Jansson välkomnas också av Kompetensföretagen som vice ordförande i sin styrelse, vilket han valdes till under förbundets årsmöte. Kompetensföretagen tackar därmed varmt av Jan Bengtsson, Poolia, som haft rollen sedan 2011. Mikael Jansson har suttit i Kompetensföretagens styrelse sedan 2018.

– Oavsett bransch är rätt kompetens avgörande för att företagen ska klara den snabba omställningen av arbetslivet, Kompetensföretagens bidrag är viktigare än någonsin. Jag är glad att få förtroendet att ytterligare bidra till att företagens förmåga att ställa om och hålla sig konkurrenskraftiga på dagens och morgondagens marknad, säger Mikael Jansson om sitt utökade styrelseuppdrag.