Järvaveckan

Järvaveckan är en mötesplats för samhällsengagemang som drivs av den ideella föreningen The Global Village. Företag, föreningar, myndigheter, organisationer, politiker och medborgare möts under en vecka och skapar samtal mellan samhällsaktörer och medborgare. Varje dag har ett eget tema och Partiledare från samtliga riksdagspartier talar under veckan.

 

Kompetens­företag sökte talanger på Järvaveckan

Under Järvaveckan sökte några av Kompetens­företagens medlemmar efter nya talanger och kompetens. Bland annat stod speed-dating och karriär – och CV-coachning på programmet under veckan.

Kompetens­företagen deltog tillsammans med Storesupport, AlphaCE, Lernia, Randstad och Palm & Partners. Vi passade även på att karriärcoacha Joar Forssell, ordförande i Liberalernas ungdoms­förbund, Annika Qarlsson, arbetsmarknadspolitiks talesperson för Centern, Christian Carlsson, ordförande i Kristdemokraternas ungdoms­förbund samt Gustav Fridolin, Miljöpartiets språkrör

Läs mer om Järvaveckan

 


Joar Forssell, Liberala Ungdoms­förbundets ordförande

Under ett långt arbetsliv kan man vilja byta riktning flera gånger. Under Järvaveckan karriärcoachade AlphaCEs VD Maria Mattson Mähl Joar Forssell, ordförande i Liberalernas ungdoms­förbund, och tipsade honom om möjliga karriärer för framtiden.

 

Annika Qarlsson, Centerpartiet
Kompetens­företagen karriärcoachar politiker på Järvaveckan. Annelie Sjögren på Randstad coachade Annika Qarlsson som efter politikerkarriären kan tänka sig att jobba med HR. Du är så välkommen till oss då Annika!

Christian Carlsson, Ordförande i KDs ungdoms­förbund
På framtidens arbetsmarknad kommer det att krävas att vi utvecklas, utbildar och utmanar oss. Våra medlems­företag är proffs på karriärcoachning, omställning och utbildning.  På Järvaveckan coachade vi politiker.  mötte Linus Lindersjö från Palm & Partners och fick tips om ev framtida yrkesval.

Gustav Fridolin, MP
Livslångt lärande blir viktigare och viktigare för karriären. Gustav fick inte helt otippat, rådet av Maher Hammadi Hasson på Lernia att satsa på läraryrket om han väljer att byta bana i framtiden.