Hoppa till innehåll

2002 jobbade Diana inom försäkringsmäklarbranschen när hon blev friställd. Hon tog ett extrajobb som konsult. Inte trodde hon då att det skulle vara ett jobb hon behöll i 20 år- och att det fortfarande skulle ara roligt.

– Jag tänkte att det skulle vara roligt att jobba med demo* i butiker. Jag kontaktade olika företag som jobbade med det. Hos Storesupport var det en kille som trodde att jag skulle vara klippt och skuren för ett uppdrag som barista. Jag åkte runt i hela Mälardalen med utrustning för att dema kaffe. Det var väldigt roligt!

Inte trodde hon då att det skulle vara ett jobb hon behöll i 20 år

Sen rullade det på för Diana. Hon fick ytterligare jobb med att åka runt och plocka upp bröd på helgerna. Det tillfälliga extrajobbet växte och utvecklades till något mer. Nu jobbar hon med allt från inventering och varuplock till ombygg, varuexponeringar och mycket annat.

– Det som fängslade mig var att det kunde vara så mycket variation hos en och samma arbetsgivare. Sen tyckte jag att arbetsuppgifterna var roliga. Det som sen gjort att jag varit kvar så länge är att jag trivs bra med arbetsgivaren. Jag fick bra uppbackning när jag började som demotjej och det känner jag fortfarande i min konsultroll.

Intressant med gruppdynamik

Utöver de rent praktiska arbetsuppgifterna lyfter Diana en av de aspekter som hon gillar med sitt jobb; att hela tiden träffa nya människor och jobba i olika gruppdynamik.

I variationen ligger både tjusning och utmaning

– Det är alltid intressant när man ska jobba i en ny grupp och lösa problem tillsammans. Ibland jobbar jag med bekanta ansikten och ibland med helt nya kollegor. Jag är själv social och intresserad av människor. Därför är det kul att se hur dynamiken fungerar i gruppen när vi är olika personligheter. Och ofta funkar det ju väldigt bra!

Tålamodet och självkänslan har stärkts som konsult

I variationen ligger både tjusning och utmaning. Diana säger att hon har lärt sig mycket om sig själv genom de situationer hon hamnat i genom jobbet.

– Jag har lärt mig mycket om mig själv under dessa år. I början stärktes jag mycket av att se att jag klarade av så många nya situationer och utmaningar. Men jag märker också att jag har fått ett bättre tålamod än tidigare och kan hantera att det ibland ju är trångt, tungt, kallt eller motigt.

Extrajobb som konsult fortfarande roligt efter 20 år

Att jobba inom butik är ett tidvis ansträngande jobb och Diana tar vara på sin fritid för att samla den energi som behövs.

– Jag försöker ta hand om mig själv och min kropp för att jag ska känna att jag orkar. Så länge jag tycker det är kul och känner att jag orkar så vill jag fortsätta. Jag vill känna att jag har kvar min motivation och glädje i jobbet, det är viktigt. När jag känner att det är något som jag skulle vilja göra på min lediga tid försöker jag göra verklighet av det. Det kan vara promenader, resor eller en skidtur – gärna tillsammans med en vän.

*Demo kallas även action marketing. Du stöter antagligen på action marketing i din butik, när någon bjuder på smakprov på nya produkter.

Namn: Diana Holmström
Ålder: 63
Ort: Sollentuna
Konsultföretag: Storesupport
Kundföretag: Flera olika
Tjänst: Butiks- och leverantörstjänster
Gör helst på fritiden: Samlar energi genom utflykter och att umgås med vänner