Hoppa till innehåll

Ida hörde om KFX via sin syster och började jobba som konsult vid sidan av studierna, i informationsdisken på köpcentret Birsta City. Ida har läst personalekonomiprogrammet och tagit ut en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning organisation och ledarskap. Nu läser Ida sista terminen på magisterprogrammet i ledarskap. Ida är dock en person som föredrar ett fullt schema. Det dröjde inte länge innan hon också började jobba som konsult på Emhart Glass. 

– Från början fick jag erbjudande från KFX om både Birsta City och Emhart men behövde då välja mellan en. Det blev Birsta eftersom tiderna passade bättre. Fick sen frågan om att bli backup i receptionen på Emhart vid ordinarie konsulters frånvaro. Det blev snabbt utökat till minst en dag i veckan med ett schema som funkar med studierna och övriga jobb. Att kunna kombinera två olika uppdrag och studier funkar väldigt bra! Framförallt tack vare min konsultchef som är så lyhörd och bra på att pussla med schemat efter mina önskemål och behov.   

Att kunna kombinera två olika uppdrag och studier funkar väldigt bra

Att det är fullt upp är alltså inget problem för Ida. Istället lyfter hon fram att de två jobben ger variation och stärker hennes erfarenheter inför karriären.  

– Nu är jag väldigt nöjd med att jag får vara på båda ställena. På Birsta sitter jag i informationsdisken och bemöter både kunder och personal. På Emhart är det mer internt arbete och ta emot besökare. Det är kul med variationen mellan den säljande rollen på Birsta och den relationsbyggande rollen på Emhart.  

Jobba som konsult vid sidan av studierna ger erfarenheter till karriären 

– Även om de praktiska delarna inte är direkt kopplade till det jag vill göra sen, så tror jag att det är en bra erfarenhet att jobba på ett företag som har nära kontakt med personalen oavsett arbetsroll. Jag skulle vilja jobba med personalansvar eller arbetsmiljöfrågor i framtiden. Jag trivs väldigt bra i konsultrollen och kan tänka mig att det finns möjlighet att jobba som konsult mot mer HR och ekonomi när jag är klar med utbildningen.  

Innan Ida började hos KFX hade hon inte jobbat som konsult, och var inte säker på hur de hos kundföretaget skulle se på henne som konsult.  

Känner sig sedd

– Det är säkert olika på olika ställen, men de två kundföretag jag har hamnat på har en otroligt öppen och fin kultur. Det märks också att de har förtroende för oss. Ibland kan vi få frågor från kundkollegor om exempelvis arbetsmiljö, fast vi inte ens jobbar på företaget. Då känns det fint att kunna hjälpa till med hur de ska ta sitt ärende vidare. Och centrumledningen på Birsta kommer ibland förbi informationsdisken och kollar hur vi har det, så man känner sig sedd både av kundföretaget och av KFX.  

Jag trivs väldigt bra i konsultrollen och kan tänka mig att det finns möjlighet att jobba som konsult mot mer HR och ekonomi

Med jobb och studier blir det inte så mycket fritid för Ida, och har hon en ledig dag så är hon snabb att fylla den. 

– Mina lediga dagar spenderar jag oftast med mina barn. Med dem är jag överallt, det kan vara en skogstur, Leos Lekland, badhuset eller att åka till släkten i Hälsingland. Det kanske låter hektiskt att få ihop jobb och studier med två barn i förskoleålder men jag älskar att ha ett fullspäckat schema, det är kul när det händer saker! 

Namn: Ida Olsson
Ålder: 29 år
Ort: Sundsvall
Konsultföretag: KFX HR-partner Nord
Kundföretag: Birsta City och Bucher Emhart Glass
Tjänst: Receptionisttjänster
Gör helst på fritiden: Tar med barnen på äventyr