Hoppa till innehåll

När Sergey gick ut Transportprogrammet på gymnasiet gjorde han det med samtliga bokstäver på körkortet, och ville få möjlighet att använda dem alla. Att få börja jobba på ett bemanningsföretag med uppdrag hos flera olika kunder var därför perfekt för Sergey. Han föredrar variationen som konsult framför att ta jobb hos något av kundföretagen. 

– Jag gillar att variera mig, blir lätt rastlös om jag stannar länge på samma plats. Och så gillar jag att träffa nya människor. Det är alltid intressant eftersom vi ju alla är så olika, kommer från olika platser och har olika erfarenheter att bidra med.  

Nu har han jobbat hos Rekryteringsgruppen i drygt fyra år.  

– Jag trivs väldigt bra här och framför allt känner jag att jag har en bra kontakt med min chef. Om jag inte skulle trivas på något ställe så känner jag verkligen att jag kan prata med henne om det och att det går att ändra den situationen. Känner överhuvudtaget att jag bemöts väldigt bra, med förståelse och att hon är mån om att jag mår bra i min arbetssituation.  

Föredrar variationen som konsult 

Även om de flesta jobb är inom transport eller lager, så händer det ibland att Sergey får hoppa in och göra helt andra uppgifter.  

Det har hänt att jag har övertygat andra om att komma tillbaka som konsulter

– En gång fick jag jobba som receptionist en dag. Det tyckte jag var kul, att få sitta i en helt annan miljö. Det händer också att jag får jobba med att sortera återvinning och någon gång har jag packat goodiebags. Att få komma till ett nytt ställe och se hur de jobbar där, det tycker jag verkligen om. Och så är det ju såklart kul att få köra så många olika fordon, till exempel när man får sätta sig bakom ratten på en sprillans ny truck eller lastbil. Eller till och med styra en som är självkörande, det här häftigt! Samtidigt får jag bra erfarenhet av flera olika sorters maskiner.  

Än så länge vill Sergey fortsätta som konsult för att samla fler erfarenheter. Någon gång kanske han hittar något han vill jobba mer med, men ännu har han inte känt så.   

– Jag har också fått erbjudanden om att börja jobba hos några av de företag jag haft som kund. Och det är många som gör det också. Men jag har faktiskt inte velat det, utan föredrar variationen som konsult. Det har hänt att jag har övertygat andra om att komma tillbaka som konsulter också eftersom jag tycker det är så mycket roligare.  

Vill fortsätta lära sig nytt 

Denna vinter går Sergey en utbildning för att bli väktare, något han hoppas kunna komplettera sin profil med för att kunna få en ännu större palett av arbetsuppgifter.  

– Nu har jag precis börjat utbildningen, men det känns riktigt kul. Och jag har även ambitioner på att gå fler kurser i framtiden. Jägarexamen eller skepparexamen blir nästa grej. Det är kul att lära sig nya saker. Det är samma sak med mina husdjur hemma, att det är spännande att följa hur de utvecklas. Att de lär sig nya saker, men också att se deras naturliga process. Att exempelvis betrakta hur undulaten byter fjäderdräkt är fascinerande.  

Namn: Sergey Göthner
Ålder: 28 år
Ort: Uppsala
Konsultföretag: Rekryteringsgruppen
Kundföretag: Flera olika
Tjänst: chaufför och lagerarbetare
Gör helst på fritiden: ägnar mig åt mina husdjur