Hoppa till innehåll

I maj 2019 flyttade Ertan till Sverige från Kosovo med en tydlig plan för en karriär inom programmering. Ertan lärde sig språket snabbt och nu gör han karriär som konsult samtidigt som han utvecklas inom programmering. Idag arbetar han som team leader hos AddSecure via bemanningsföretaget Poolia IT Cloud.  Men det bästa med att jobba och leva i Sverige är trots allt människorna, naturen och kulturen, tycker Ertan. 

 — I Sverige finns många företag att välja på, och flera startups och unicorns. Så det finns många möjligheter för karriären. Men att alla är så trevliga, naturen är så vacker och det finns en så bra work-life balance, det är sånt som gör att jag vill bo kvar här.  

Rollen som team leader var ny för Ertan. Men han har alltid varit intresserad av människor och trivs bra. 

 — Jag gillar att bli utmanad och lösa problem. Som team leader är det extra roligt när jag får bra kick-back från mitt team. Det blir en positiv spiral som ger mer energi så att hela teamet kan utvecklas ytterligare. Och jag har lärt mig väldigt mycket i min roll.  

Gör karriär som konsult och drömmer om nästa ”big thing” 

Att jobba med programmering är att ständigt utsättas för nya problem. Särskilt när man är ansvarig för ett team, något som Ertan uppskattar med sitt jobb.  

 —Det är kul att utsättas för nya utmaningar och att man får jobba med de senaste teknikerna. Som konsult får jag utbilda mig och bygga min karriär. Jag har också jättebra managers som stöttar mig och ger mig möjlighet att utvecklas, både professionellt och personligt. Dessutom, om jag skulle vilja byta kundföretag så skulle det innebära en helt ny situation med nya utmaningar och lärdomar.  

Ertan samlar på sig lärdomar, och planerna som tog honom till Sverige har ett tydligt mål. 

 — Det är klart att det på lång sikt vore kul att lyckas med nästa ”big thing”. Men just nu känns det lagom att ha det projektet vid sidan av. Konsultjobbet ger riktigt bra möjligheter att utvecklas ytterligare och jag tror det är bra att få lära sig lite mer om företagande först. 

Programmerar på fritiden också 

Ertan tycker att det är så roligt att programmera att han gör det på fritiden också.  

 — Jag har bland annat skapat en matchningstjänst för rekrytering för den kosovanska och albanska arbetsmarknaden. Men självklart uppskattar jag också att träffa vänner, umgås med min flickvän och bara ta det lugnt. Dessutom är jobbet socialt och Poolia brukar dra ihop olika AW:s och event för konsulterna, det är kul! 

Faktaruta
Namn:  Ertan Hasani
Ålder: 25 år
Ort: Stockholm
Konsultföretag: Poolia IT Cloud
Kundföretag: AddSecure
Tjänst: Utvecklare, Teamleader och Scrum Master
Gör helst på fritiden: Programmerar, men med egna projekt