Hoppa till innehåll

Samir Brkić bor tillsammans med sin familj i Vellinge. Han jobbar som konsult för Adecco, mer bestämt som servicetekniker på kundföretaget Xylem, ett företag som erbjuder olika lösningar för vatten och avloppsvatten. På Xylem renoverar Samir vattenpumpar. Att utvecklas på jobbet är viktigt.  

Drivs av nyfikenhet

Samir drivs av nyfikenhet, strävan att utvecklas och viljan att bli riktigt bra på det han gör. Det tog honom först till ett bemanningsföretag, där han jobbade som leveranstekniker och monterade extrautrustning på bilar. Efter några år som leverenstekniker kände Samir att det var dags att ta sig an nya utmaningar, lära sig något nytt. Han sökte därför jobb hos bemanningsföretaget Adecco där han sedan början av sommaren jobbar som konsult hos Xylem.

– Det är roligt med ett nytt jobb och nya arbetsuppgifter. Jag tycker det går bra och har gjort stora framsteg på kort tid. Det är väldigt annorlunda från det jobb jag hade innan, lite mer pill. Den ena dagen är heller inte den andra lik eftersom det finns olika pumpmodeller med olika problem. Under mina 15 första dagar har jag haft 15 olika problem att lösa. Så det finns verkligen utrymme att utvecklas och lära mig mer. 

Mer tid för familjen

Det nya jobbet har också inneburit förändrade arbetstider som gett mer tid till familjelivet, vilket är ett stort plus. 

Att känna att man tar sig framåt och utvecklas är en viktig drivkraft i arbetet för Samir

– Jag har en tvååring hemma så det blir inte så mycket tid till annat, bara att åka och handla är ett stort projekt. Men att kunna vara med och göra det är viktigt. Att kunna träffa barnen mer, hinna åka och träna och gå på IKEA – ägna tid åt det jag tycker om, det känns bra att kunna göra det. 

Att känna att man tar sig framåt och utvecklas är en viktig drivkraft i arbetet för Samir. 

– Jag vill inte stå och stampa om jag inte känner att jag kommer någonstans. Det behöver inte vara som chef, det viktiga är att jag vill utvecklas och få mer kunskap. Man behöver ett driv och strävan att alltid bli bättre. När det inte finns får jag en klump i magen och då är det dags att byta jobb. 

Goda möjligheter att utvecklas

Målet för Samir är att ha ett jobb där det händer mycket och att bli bäst på det han gör. För Samir får det dock gärna ta tid att bli fullärd. Eftersom han tycker att det är kul att hela tiden kunna utvecklas och bli bättre är det en fördel när inte allt är serverat på ett fat och det finns mycket nytt att lära sig på jobbet. 

FAKTARUTA
Namn: Samir Brkić
Ålder: 38 år
Ort: Vellinge
Konsultföretag: Adecco
Kundföretag: Xylem Water Solutions Sweden AB
Tjänst: Servicetekniker
Gör helst på fritiden: Är med familjen