Hoppa till innehåll

När Isabelle var 49 år sökte hon mer frihet i sitt arbetsliv. Efter 25 år i bokförlagsbranschen sa hon upp sig från jobbet som försäljningschef och tog truckkörkort. Isabelle jobbade en tid på lager men var inte nöjd med arbetstiderna, så nu jobbar Isabelle på Lernia som konsult och kör ut nya personbilar från fabrik till sin rätta plats på ”Gården”. 

– Jag har alltid velat ha ett fysiskt jobb, och jag tycker det är jättekul att köra truck! Var jag än har varit hos kundföretaget så har jag blivit otroligt väl bemött, av personalen, cheferna och av Lernia. Det är inte helt självklart. Jag förstår att jag som konsult kommer och går, men känner verkligen att jag är en i gänget.  

Att vara 49 och byta jobb är kanske inte helt självklart, men när jag sökte jobb sa Lernia att det är sådana som mig som de vill ha. Det tyckte jag var jättefint sagt! 

Efter 25 år i bokförlagsbranschen sa hon upp sig från jobbet som försäljningschef och tog truckkörkort

Under sina första månader har Isabelle fått flytta runt mellan olika avdelningar, något hon trivs med.  

– Det beror ju på vad man söker i livet. Jag tycker det är roligt att möta människor och vill höra vad de tycker – det är intressant och vackert. Där jag är nu trivs jag mycket bra – det är kul att få köra alla nya bilar. Min bild är att Lernia är noga med att det ska vara rätt person på rätt ställe. Jag hoppas få vara kvar här, även om jag haft det jättebra var jag än varit.  

Konsultjobbet ger frihet att resa  

Förutom en längtan efter ett fysiskt jobb ville Isabelle ha ett jobb man inte tar med sig hem, något hon aldrig upplevt innan.  

– Frihet är att kunna säga att just nu vill jag inte jobba, jag jobbar så långt som kontraktet gäller. Sen kan jag bestämma igen hur jag vill göra. Vill jag till exempel åka utomlands ett par månader så kan jag göra det! Jag har alltid jobbat så mycket och den här friheten har jag länge eftersträvat – det passar mig perfekt i livet just nu.  

Naturen Isabelles livselixir 

Den tid hon inte är på jobbet vill Isabelle och hennes man gärna vara i naturen – vandra i skogen, plocka svamp eller spela golf. Mycket tid läggs också på lantställets trädgård.  

– Att gå ut och titta på blommorna, känna naturen, känna hur lugnet bara lägger sig. Att vika av från vägen in på en stig och bli omsluten av skog. Det räcker att gå ut i naturen och stå några minuter och lyssna till vattnet som porlar. För mig är det ett livselexir! 

Isabelle trivs i sin konsultroll, som så många andra! Läs mer i årets konsultundersökning. 

FAKTARUTA
Namn: Isabelle Adolfsson
Ålder: 53 år
Ort: Göteborg
Konsultföretag: Lernia
Kundföretag: Företag inom fordonsindustrin
Tjänst: scannar bilarna från fabrik och kör ut dem på rätt ställe på ”Gården”