Hoppa till innehåll

Viktor har alltid haft ett intresse för datorer och teknik, som kommer av att tekniken alltid förändras och utvecklas. Han läste IT på gymnasiet och fortsatte sedan att läsa till IT-tekniker på Högskolan i Borås.  

Kompisar tipsade om jobb

– När jag hade pluggat klart hade jag kompisar som fått jobb på RISE via bemanningsföretaget Effektiv. Jag kände att jag hade koll på dem, sökte och fick jobb  som konsult på kundföretagets IT-support. 

Nyfikenheten och intresset för att testa nytt har Viktor även på fritiden då han gärna spelar datorspel eller letar efter ny musik och film. 

Det känns bra när man känner att man kan hjälpa någon

– Det kommer ju alltid nya tv-spel att testa, där man kan klara olika utmaningar. Och det är samma med musiken. Jag brukar leta efter ny musik inom pop, rock, jazz och även klassiskt. Det finns inte riktigt något som stoppar en! 

Känns bra att hjälpa till 

Viktor har tidigare jobbat inom detaljhandeln. Jobbet som bemanningskonsult inom IT-support blev ett bra sätt att kombinera IT-intresset med erfarenheter från service. 

– Nu hjälper jag användare med deras datorstrul över telefon. Det känns bra när man känner att man kan hjälpa någon, de blir glada och jag har gjort nytta. Det är också roligt att få bredda sina kunskaper, både inom IT och i de sociala interaktionerna. I framtiden skulle jag gärna sitta ute hos medarbetarna istället för att hjälpa dem via telefon. 

Räknas som en i gänget

Att det alltid finns någon man kan vända sig till utöver chefen på företaget man sitter hos är en fördel som Viktor lyfter med att jobba för ett bemanningsföretag. Samtidigt känner han att han räknas som en i gänget på RISE. 

– Jag känner verkligen att jag blir inkluderad i arbetsgruppen och att de inte ser på mig annorlunda för att jag är konsult. Vi blir också erbjudna olika utbildningar under sommaren när det är lite lugnare som gör att jag kan vidareutvecklas. Så nu ska jag exempelvis ta mig an några av Microsofts utbildningar. 

Bra stöd om Viktor vill byta uppdrag 

För Viktor spelar egentligen inte typen av anställning så stor roll, även om det finns för- och nackdelar med allt. 

– Nackdelen är väl att ett uppdrag kan ta slut snabbare, men samtidig känns det som att det alltid finns möjligheter på andra företag, och att man kan få ett annat konsultuppdrag. Jag kan också skicka önskemål till min kontaktperson om jag inte skulle trivas eller vill byta ställe. 

FAKTARUTA
Namn: Viktor Arvidsson
Ålder: 26 år
Ort: Borås
Konsultföretag: Effektiv
Kundföretag: RISE Research Institutes of Sweden
Tjänst: IT-support
Gör helst på fritiden: Titta på fotboll och utforska ny musik