Hoppa till innehåll

Daniel har varit anställd hos bemanningsföretaget Add Upp i ett drygt år, och lär sig mycket nytt som konsult. Första uppdraget var hos ett företag som monterar modulhus, som används när exempelvis en skola ska renoveras. Daniel trivdes på arbetsplatsen, men när de fick mindre att göra i vintras fick han istället ett nytt konsultuppdrag hos BHT Sanering.  

– Tanken är att jag ska tillbaka och bygga modulhus, men eftersom det fortfarande inte finns så mycket att göra där så har jag varit kvar här. Och jag trivs bra här också, jag gillar alla jag jobbar med och mår bra av fysiskt arbete. 

Även utanför jobbet är Daniel gärna aktiv och han möter ofta upp vännerna på fotbollsplanen. 

Vi är ett gäng som spelar fotboll ihop. Dels är det kul att spela och det är bra träning. Men framför allt är det kul att hänga med alla i laget, känna gemenskapen. Vi brukar också spela padel, eller hittar på helt andra saker tillsammans. 

Daniel lär sig mycket nytt som konsult 

På gymnasiet läste Daniel bygglinjen med inriktning mureri och kakel. Han har tidigare jobbat som stensättare, men det finns fortfarande mycket att lära sig inom branschen.  

Jag tycker heller inte typen av anställning är så viktig

Jag har lärt mig massor där jag är nu. Jag hade aldrig hållit på med just detta innan. Nyss var jag på ett stort jobb i en kyrka som brandsanerades och just nu är vi hos en privatperson som vill riva ut allt invändigt i sitt hus för att bygga nytt. Så det är många olika sorters jobb och tekniker jag fått lära mig.  

Tackat nej till uppdrag som inte intresserat 

Om det är möjligt skulle han gärna jobba med modulhus igen, men tycker det är bra att han kan få andra uppdrag när det inte finns jobb inom den specifika nischen.

– Det har varit jättebra. Jag har också fått andra förslag som jag kunnat säga nej till om de inte varit intressanta, då har de hittat nya platser åt mig. Jag tycker heller inte typen av anställning är så viktig, att vara konsult är ett bra sätt att få jobb på 

FAKTARUTA
Namn: Daniel Hyltse
Ålder: 29 år
Ort: Jönköping
Konsultföretag: Add Up Bemanning
Kundföretag: BHT Sanering, Manline AB
Tjänst: Röjning och sanering av byggnader
Gör helst på fritiden: Spelar fotboll