Hoppa till innehåll

Med en bakgrund som elitskidåkare har Simon Svanebo ett gediget intresse för träning och hälsa.  I början av 2020 jobbade han som personlig tränare (PT) på ett gym i Sundsvall, men tvingades att gå ned till en timanställning på grund av coronapandemin. Det var svårt att få det att gå runt ekonomiskt. En tidigare kollega från gymmet tipsade om Student Consulting och under sommaren 2020 fick Simon jobb som konsult på Systembolagets lager.  

– Först var jag timanställd över sommaren, och det fanns mycket jobb så jag var nöjd med det. När det blev mindre jobb bestämde jag mig för att försöka få en fast anställning. Vid årsskiftet var jag fast anställd på 80 procent och en månad senare var jag team leader för alla konsulter på 100 procent.  

Samlar på sig erfarenheter

 I den svåra tid vi befinner oss i har jobbet som konsult varit ett bra sätt att komma tillbaka in på arbetsmarknaden.

– Jag har roligt på jobbet och får lära känna många nya personer, man lär sig alltid något nytt. Det är ett fysiskt arbete, men är en aktiv person så det passar väldigt bra.  

Rekommenderar andra att jobba som konsult

Vare sig man är ung och i början av arbetslivet eller helt enkelt är arbetssökande

Simon trivs på sitt jobb och skulle gärna se en framtida karriär hos Systembolaget. 

– Jag rekommenderar andra att jobba som konsult, definitivt, och hos Student Consulting. Vare sig man är ung och i början av arbetslivet eller helt enkelt är arbetssökande. Det kan vara början på nästa steg i karriären, eller ett sätt att få ett jobb för tillfället. Jag tror att bemanningsföretagen kommer ha mycket att göra framöver och kunna hjälpa många till ett arbete.  

Känner stolthet över ledarrollen

Som stoltast är Simon när en ny student kommit in som konsult och han kan se hur någon lär sig och växer i sin roll. 

– Det är härligt när man kan berätta för en person att ”vad kul att du tagit detta steg”, då ser man hur glada de blir och det känns bra att som team leader ha varit ett stöd i den utvecklingen.  

På sikt hoppas Simon att erfarenheterna från ledarrollen ska ta honom tillbaka till skidåkningen

– En stor dröm är att på jobba med skidor igen. Att få träna ungdomar och vara delaktig inom den delen av sporten, eller att vara fystränare för något elitlag i Sverige. Idrott har varit med mig hela livet och att få ägna sig åt det fullt ut vore att få en dröm uppfylld. 

Enligt konsultundersökningen 2021 skulle tre av fyra rekommendera sitt konsultjobb till vänner och bekanta. 

FAKTARUTA
Namn: Simon Svanebo.
Ålder: 28 år.
Ort: Sundsvall.
Konsultföretag: Student Consulting.
Kundföretag: Systembolaget.
Tjänst: Team leader för konsulter på lagerdepån.
Gör helst på fritiden: Tränar, är före detta elitskidåkare