Nytt avtal klart för bemannings­branschen

Kompetensföretagen och LO har idag båda tackat ja till medlarnas bud och tecknat avtal för bemanningsbranschen. Det betyder att den varslade konflikt som skulle ha brutit ut i morgon fredag samt den 7 januari nu ställs in.

– Jag är glad att vi slutligen kom överens och jag upplever att båda parter har bidragit konstruktivt under medlingen, säger Patrik Eidfelt,  förbundsdirektör,  Kompetensföretagen.

Det nya avtalet är inom ramen för industrins märke och innehåller en förstärkning av Avtalspension SAF-LO och flera partsarbeten under den kommande avtalsperioden.

– Framförallt är jag nöjd med att det inte blir någon konflikt och att våra medlemsföretag i bemanningsbranschen kan fortsätta leverera sina viktiga tjänster på hela den svenska arbetsmarknaden, avslutar Patrik Eidfelt.

 

Läs mer om avtalsrörelsen här