Se Kompetens­företagens webbinarium kring AF-reformen

Med över 500 000 personer i arbetslöshet och en beräknad arbetslöshet på 11 procent under året är det än mer angeläget att reformeringen av Arbetsförmedlingens inte stannar av. De människor som redan står långt ifrån arbetsmarknaden kommer att stå ännu längre ifrån under den kris vi befinner oss – de behöver leverantörernas stöd.

Den 17 juni anordnade därför Kompetensföretagen webbinariet ”Arbetsförmedlingens reform – vad är nästa steg?” där bland annat Roger Mörtvik, statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, deltog samt Thomas Hagman, chef för ledningsstaben på Arbetsförmedlingen, deltog för att ge klarhet i följande frågor:*
Hur fortsätter reformen av Arbetsförmedlingen framåt?
Hur påverkas reformen av den situation vi befinner oss i?
Vad är den största utmaningen med reformen just nu?

I den efterföljande paneldebatten deltog även Desirée Harknäs från Randstad Risesmart och Klaes Ekmark från Aventus.

Det var ett tydligt och välkommet besked som Roger Mörtvik gav på webbinariet och i Ekot (17/6) – att reformen av Arbetsförmedlingen fortgår för att på bästa sätt stötta arbetssökande i omställning och matchning.

Se webbinariet i sin helhet nedan.