Mycket blir möjligt med chefer som tror på dig

Framgångsrika ledare ger medarbetarna en chans och låter alla komma till tals – med chefer som tror på en blir mycket möjligt. Dessutom är det viktigt att vara en del av verksamheten. Det menar Anis Ibrahim som jobbar som konsult på Store support och som just nu är på Dagab där han jobbar som produktionsledare och ibland som arbetsledare.

Anis berättar att han alltid försöker vara så öppen som möjligt när han är arbetsledare. Han tycker att det är viktigt med tydlig kommunikation och försöker alltid förklara sina beslut. Det är också viktigt för honom att vara med medarbetarna så mycket som möjligt och försöka hjälpa dem.

– För mig är det viktigt att vara mot andra som jag vill att andra ska vara mot med mig.

Anis förklarar att han aldrig jobbat administrativt eller suttit så mycket framför datorn. Han berättar att han aldrig var den som spelade mycket dataspel som liten och att han aldrig tänkt att ett stillasittande jobb skulle passa honom. Men nu jobbar han en hel del vid datorn och det går riktigt bra, säger han.

På frågan om hur det kommer sig att han hamnade på Dagab berättar han att han fick välja mellan att göra det han redan gjort eller testa något nytt och han valde det senare. Anis säger att det var ett givet val och att han tycker att det är kul att utvecklas och utmana sig själv. När han kom till Dagab, berättar han, visste han inte så mycket om verksamheten, även om han visserligen jobbat en del med plock innan.

Med chefer som tror på en blir mycket möjligt

Innan han kom till Dagab var han på Citygross där han jobbade som teamleader och arbetsledare. Anis har tidigare jobbat på DHL och Postnord. Han berättar att han efter tre år på Postnord tyckte att det var dags att röra sig vidare. han kände att han hade utvecklats så mycket han kunde där och att det var dags för något nytt – ett nästa steg. Anis säger att det är det bästa han gjort för att han nu har en helt annan frihet samtidigt som han fått möjlighet att prova på kontorslivet.

– Jag har ett stort förtroende för cheferna och de uppskattar verkligen mitt arbete. Speciellt min närmaste chef som verkligen tar sig tid och hjälper mig. Store support har varit öppna och funnits där när jag behövt dem. De ger mig fria händer och litar på mig. Jag skulle rekommendera andra att bli konsulter alla dagar i veckan. Med chefer som tror på en blir mycket möjligt!

Anis berättar att han börjar varje dag med att ta reda på vad som behöver göras under dagen. Varje dag kommer han med ett upplägg för dagen och fördelar arbetet, sen ser han till att följa upp. Han berättar att han ju egentligen jobbar med administration och varumottagning, men att han försöker göra det och mer.

– Det är viktigt att försöka hitta lösningar, vara självständig, tro på sig själv och sprida positiv energi på jobbet!