Konsultlivet erbjuder omväxling

När kemisten Mauro Kiiskinen insåg att han ville ha ett mer omväxlande arbetsliv sökte han sig till Randstad. För närvarande jobbar Mauro som konsult på Magle Chemoswed där han trivs bra. Han tycker att en bra konsult ska vara lyhörd och kommunikativ.

Mauro är analytisk kemist och just nu är han konsult på Magle Chemoswed som är ett läkemedelsföretag. Hans första uppdrag som konsult var på läkemedelsföretaget Magle Chemoswed i Limhamn där han var i ett år. Han har tidigare jobbat på flera laboratorier och miljölabb.

Omväxlande arbetsliv som konsult

Mauro bestämde sig för att bli konsult efter att ha jobbat på samma ställe en längre tid och ville ha lite omväxling. Han tycker att det är skönt att flytta på sig ibland och säger att det blir en nytändning när man byter arbetsplats. Man får nya kollegor och kanske lite annorlunda arbetsuppgifter.

– Jag rekommenderar alla som är nya på arbetsmarknaden eller om man som jag känner att man behöver omväxling att bli konsult.

Stöttande konsultchefer

Men han säger samtidigt att han egentligen inte känner sig som en konsult, eftersom han så sällan träffar sina kollegor från Randstad. Han upplever att han är en i teamet hos uppdragsgivaren. Han berättar att konsultchefen på Randstad finns där för honom när han behöver det och att de checkar av behovet på marknaden och letar nya uppdrag när det är dags, vilket han menar är jättebra.

Konsultuppdragen i läkemedelsbranschen pågår ofta under en längre tid, berättar Mauro. Man brukar vara hos kunden ett halvår eller längre, fortsätter han. Han säger att han tycker att det är bra för att man fortfarande har möjlighet att flytta på sig samtidigt som man också hinner lära känna varje kund.

Eftersom läkemedelsbranschen är hårt reglerad, så är det svårt att göra stora förändringar. Då är det viktigt att man kan bidra med know-how, säger Mauro. Han menar också att man som konsult är redo att börja leverera direkt när man kommer till en ny kund och han tror att kunden får hjälp snabbare än om den skulle anställa någon. Enligt Mauro gäller det dessutom att ha rätt attityd.

– Man måste vara lyhörd och snappa upp det som händer runt omkring. Man får inte heller vara sluten. Jag tror att man måste vara duktig på att kommunicera. Sen tror jag också att det alltid hjälper att försöka göra det där lilla extra.