Konsultlivet är en kanonstart på karriären

Ellen Romany Engström är anställd som konsult på Experis och jobbar som produktionsledare för 3D-modeller på IKEA Communications. Hon tycker att det är jättebra att börja som konsult direkt efter examen. Konsultlivet är en kanonstart på karriären!

Ellen säger att hon kom i kontakt med Experis när hon läste på högskolan. En anställd på Experis berättade att de jobbade med ett stort möbelföretag i Älmhult och eftersom Ellen alltid älskat IKEA så kändes det helt rätt. Att bli konsult gjorde att hon hamnade rätt direkt, säger hon.

Att vara produktionsledare för 3D-modeller innebär att Ellen ansvarar för att se till att 3D-modellsproduktionen flyter på så bra som möjligt. Hon utvärderar färdiga produktioner och identifierar risker. Just nu säkerställer hon att de har rätt 3D-modeller för de kommande katalogerna.

Snabb utveckling

Ellen trivs som konsult och säger att hon utvecklats jättemycket. När hon först kom till IKEA för två år sen jobbade hon som 3D-koordinator. Hennes jobb gick då ut på att skapa 3D-modeller, men sen dess har det gått snabbt. Hon fick mer och mer ansvar och blev tillslut tillfrågad om hon ville börja som produktionsledare. Mina chefer på Experis har varit till stor hjälp, säger hon.

– Det är väldigt skönt att ha konsultchefer. De finns här för mig och ser till att jag trivs. De pushar mig och ser till att jag utvecklas. Vi har också en fin gemenskap konsulter emellan och gör saker tillsammans. För ett tag sen ordnade exempelvis Experis en middag för oss. Sen är det ju en otroligt roligt att få jobba hos en kund som IKEA.

Konsultlivet är en kanonstart på karriären

Hon tror att konsultföretag är bra för att de gör en första sållning av kompetenser, som är svår och tidskrävande för stora företag att göra. Ellen menar att när ett företag anlitar ett konsultföretag så får de ett nätverk av personer med olika kompetenser och det tror hon är en stor fördel för ett företag som exempelvis IKEA.

Ellen var lite orolig när hon först började som konsult, men så känner hon inte alls längre. Hon säger att hon är glad för den öppna kommunikationen hon har med sina chefer på Experis och IKEA. De som gillar att utvecklas passar extra bra som konsulter, säger hon.

– Man måste vara nyfiken och tycka att det är roligt. Jag tror att det är viktigt att man gillar utmaningar. Det har varit fantastiskt att vara konsult. Jag kan särskilt rekommendera Experis.