Konsult­företag som kompetensförsörjare

Ända sedan Karolina Svensk var 13 år har hon jobbat inom service. Det senaste året har hon jobbat i receptionen på Söderhamn Nära som är ett kommunalt infrastrukturbolag. Men inom kort går hon över från att vara konsult till att bli tillsvidareanställd.

På Nära sköter hon receptionen med allt vad det innebär och svara i telefonen när kunderna ringer. De har frågor på allt vatten, sophämtning, internet och elnät.

Att sluta som konsult är dubbelt säger hon. Hon har gillat att vara anställd av Perido, men samtidigt känner hon att verkligen vill vara på Nära och då är det bäst att vara tillsvidare anställd hos dem trots att det egentligen är precis samma tjänst, bara med en annan arbetsgivare.

Konsultjobbet är tryggt

Det var när Karolina var på jakt efter ett nytt jobb som hon såg en annons från Perido. Först tvekade hon när hon fattade att det var en konsulttjänst men efter att ha läst på om vad konsultrollen innebar insåg hon att det var en jättebra grej.

– Att vara konsult har varit jättebra. Jag har fått möjlighet att jobba på ett superbra ställe, känt en trygghet trots tidsbegränsat uppdrag hos Nära och haft fantastisk kontakt med alla på Perido. Mina chefer på Perido har varit väldigt måna om att jag ska trivas och ha uppdrag jag trivs med.

Lång yrkeskarriär

Karolinas yrkeskarriär började när hon bara var 13 år och jobbade i sin pappas korvkiosk. Sen dess har hon jobbat på bar, restaurang, hotell, museum och på Systembolaget. Under åren har hon med andra ord samlat på sig en mycket stor erfarenhet av att jobba med service. Något som hennes kunder kunnat dra nytta av.

– Jag är väldigt trygg och tar inte åt mig så lätt och kan därför tas med alla möjliga kunder. Jag har ju övat sen jag var 13 år och träffat en hel del folk genom åren. Men jag har också väldigt lätt för att lära mig saker och det har jag också haft stor nytta av. Sen har jag många gånger fått höra att jag verkligen tar kunderna och deras problem på allvar. Det gör mig stolt och är något jag alltid försöker att tänka på.

Som konsult är det ofta mycket att ta in på samma gång och i och med att man ska funka från start är det väldigt bra om man är flexibel och lättlärd menar Karolina som varmt rekommendera andra att börja jobba som konsult.

– Absolut, du får en grundtrygghet och har möjlighet att prova olika saker. Det är jättebra första steg.