Branschens många möjligheter

Branschen i din verksamhets olika skeden

Även etablerade företag och organisationer går igenom olika faser och påverkas av förändringar i samhället och ekonomin, såväl lokalt som globalt. För att klara svängningarna är det viktigt att ha en långsiktig bemanningsstrategi. Då kan ni till exempel i förskott förbereda er för perioder som kräver tillfällig extra styrka eller med jämna mellanrum göra en översyn av de tjänster och varor företaget erbjuder. Hyr till exempel in ett team högt kvalificerade ingenjörer med jobberfarenhet från många teknikföretag och få en kvalificerad utvärdering av hur era produkter inom it-området kan utvecklas. Ett medlemsföretag kan hjälpa till att skapa en strategi som är anpassad till just ert behov.

Branschen på olika avdelningar

Ett och samma företag kan behöva helt olika stöd för olika avdelningar. Till exempel en kombination av stora mängder lägre kvalificerad personal och ett par handplockade högkvalificerade medarbetare. Ibland behövs akut hjälp på grund av plötslig frånvaro, ibland en plan för hur man hanterar säsongsvariationer och samtidigt kan det behövas totalentreprenad på en avdelning eller en ny VD eller GD. Ett medlemsföretag kan snabbt identifiera och mobilisera lösningar.

Branschen ökar urvalet

Branschen stimulerar mångfald på arbetsmarknaden. Kompetensföretag kan rekommendera en unik flora av medarbetare. En HR-chef som jobbat i många världsdelar? Inga problem. En student som kan allt om sociala media? Absolut! Tio pensionärer som kan hjälpa till på kontoret varje helg… självklart. Skulle du dessutom ha behov av att två av pensionärerna kan tre språk och studenten kurdiska så löser vi det också.