Panelsamtal om egen­anställningar

Den 31 januari bjöd Tankesmedjan Futurion in till ett samtal utifrån rapporten ”Egenanställningar – den svenska partsmodellens ingenmansland”.

Den 31 januari bjöd Tankesmedjan Futurion in till ett samtal utifrån rapporten ”Egenanställningar – den svenska partsmodellens ingenmansland”. I Sverige finns det idag nästan lika många egenanställda som det finns poliser, och ökningstakten är hög.

I panelen satt Ann-Kari Edenius, förbundsdirektör Bemanningsföretagen, Martin Linder, ordförande i Unionen, Stephen Schad ordförande för Egenanställningsföretagens branschorganisation och Ulrica Källén verksamhetsledare KLYS. Tillsammans diskuterade de hur arbetsmarknadens parter kan säkra bra villkor för den växande gruppen.

– Många blandar ihop begrepp som bemanningsföretag och egenanställningar, men skillnaderna är både stora och viktiga, säger Ann-Kari Edenius. 

– Våra medlemmar erbjuder kollektivavtal och villkor, som saknas för den som är egenanställd. De egenanställda borde ansluta sig till Almega tjänsteföretagen, säger Ann-Kari Edenius.

Se hela samtalet här
Se även en kortare intervju med Ann-Kari Edenius här